Camilla Grebes Glasnyckeln-favoriter

Camilla Grebe har fått det prestigefyllda deckarpriset Glasnyckeln två gånger – på bara tre år. Priset delas ut av Skandinaviska kriminalsällskapet till nordens bästa kriminallitterära verk. Här tipsar Camilla dig om tre riktigt spännande kriminalromaner som också vunnit Glasnyckeln, och som hon själv älskar.


Camilla Grebe är en av Sveriges största deckarförfattare. Foto: Anna-Lena Ahlström

 

Kåda av Ane Riel

Vann Glasnyckeln 2016.
Camilla om Kåda: 
Underbar och inte lik någon annan spänningsroman – med värme och en stor portion humor berättar Ane Riel den makabra historien om en familj i sönderfall. Genremässigt ligger boken nära romanen och funkar bra även för läsare som inte brukar gilla deckare.

Läs mer om Kåda här >>

 

Nattfåk av Johan Theorin 

Vann Glasnyckeln 2009.
Camilla om Nattfåk
En blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama. Nattfåk innehåller alla ingredienser som behövs för att skapa en nagelbitare: en fyr som förutspår död, en familj som flyttar till en ödsligt belägen gård och en udda hjälte i form av den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson.

Läs mer om Nattfåk här >>

 

Silvervägen av Stina Jackson

Vann Glasnyckeln 2019.
Camilla om Silvervägen:
En saknad dotter, ett stort mått norrländskt svårmod och till synes oändliga, snötäckta vägar – Silvervägen, som utspelar sig i Sara Lidmans grannby, är en psykologisk spänningsroman som kombinerar spänning med djup.

Läs mer om Silvervägen här >>