Bönbiffar med spiskummin och vitlök

– Recept ur Happy Food 2.0

Testa på att laga Bönbiffar med spiskummin och vitlök, ett recept taget direkt ur Happy Food 2.0! I boken fortsätter Niklas Ekstedt och Henrik Ennart att aptitligt presentera den nyaste forskningen inom mat och lycka. Smaklig måltid!

Det finns många bra bönbiffar. Här är en smakrik variant som kan serveras som alternativ till hamburgare eller färsbiffar, eller med salladsblad och aioli vid sidan om. Rikt på både protein och fibrer.

INGREDIENSER:
400 g kokta kidneybönor
400 g kokta svarta bönor
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 krm malen spiskummin
2 vitlöksklyftor, skalade
1 gul lök, skalad och grovt skuren
1 msk olivolja
2–3 msk potatismjöl matolja

GÖR SÅ HÄR:
1. Häll av bönorna ordentligt.
2. Mixa kryddor, vitlök, lök och olivolja till en slät massa.
3. Tillsätt bönorna och mixa kort, bönorna ska vara grovt mixade.
4. Tillsätt potatismjölet så att massan går att forma. Tillsätt ev. lite mer bönor.
5. Forma biffar och stek gyllenbruna på båda sidor i matolja.