Författarnas bokreafavoriter

– Thomas Erikson

Thomas Erikson är uppskattad föreläsare och med sina böcker som bas föreläser han över hela Europa. Temat är kommunikation och utmaningen i att nå fram till varandra på ett effektivt sätt. Han har skrivit fyra populärvetenskapliga böcker om kommunikation och mänskligt beteende. Omgiven av idioter, den populärvetenskapliga succéboken där han med glimten i ögat beskriver mänsklig kommunikation med avstamp i DISA-modellen. Boken har sålt i 800 000 exemplar bara i Sverige och är såld till fyrtio olika marknader, bland annat USA, England, Frankrike, Tyskland, Japan, Ryssland och Kina.

1984 av George Orwell
Sanning är lögn. Krig är fred. Om propaganda, statlig kontroll och den enskilda människans utsatthet. En oslagbar klassiker som fortfarande berör. Ett absolut måste för den som verkligen vill tänka efter.

Fortsätt framåt av Nelson Mandela
Efter mer än ett kvarts sekel i fängelse vände han andra kinden till. En av få ledande gestalter i historien som respekterades över hela planeten. Ska du bara läsa en enda biografi de närmaste tio åren, så är det den här ett lysande val.

Skärmhjärnan av Anders Hansen
En delvis uppskakande bok om hur digitala hjälpmedel riskerar att påverka oss – om vi inte är uppmärksamma. Lättläst och lindrigt uttryckt tankeväckande. Ett måste för dig som vill behålla ditt fokus