Författarnas bokreafavoriter

– Stina Jackson

Stina Jackson, född 1983, är uppvuxen i Skellefteå och bor nu i Denver, USA. jackson debuterade 2018 med spänningsromanen "Silvervägen" (2018) som tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa kriminalroman och priset Glasnyckeln för Årets bästa nordiska kriminalroman. Nedan kan du se vilka böcker från årets reasortiment som är hennes favoriter och varför!

Testamente av Nina Wähä
Wähäs myllrande familjesaga var en av mina starkaste läsupplevelser förra året. Wähä bjuder på ett imponerande karaktärsbygge och en berättelse som både underhåller och berör. Och så en mordgåta på det. En bok man inte får missa!

1794 av Niklas Natt och Dag
En mycket värdig uppföljare till en storslagen debut. Det är en ren och skär njutning att få vistas i Natt och Dags historiska mörker och att återse karaktärerna vi lärde känna i första boken. Författaren målar skickligt upp en brutal, vacker och omskakande berättelse som får en att hungra efter fortsättningen.

Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg
Det här är en bok som kryper in under huden redan vid de första meningarna. På sin undersköna prosa ger Stridsberg oss en drabbande berättelse om en mördad kvinna, helt berättad ur offrets synvinkel. Det är en smärtsam och viktig roman som dröjer sig kvar.