Författarnas bokreafavoriter

– Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem har tidigare kommit ut med tre fristående delar om Fabian Risk som översatts till en lång rad språk och sålt över en miljon exemplar. För Offer utan ansikte, den första i serien, tilldelades han Crimetime Specsavers Award 2015. Den nionde graven vann det tyska deckarpriset MIMI, och med Arton grader minus fick han sitt stora genombrott både i och utanför Sverige.

Bränn alla mina brev av Alex Schulman
Säga vad man vill om Alex, men skriva och berätta en historia det kan han. Den här fångade mig från första sidan. Fylld av känslor så välformulerade och på pricken gör den till en ren njutning att ta sig igenom.

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff
Det är inte ofta det kommer en helt ny röst som verkligen griper tag. Det här är hennes debut, och vilken debut. Som en norrländsk Fellini. Smutsigt, hemskt, sorgligt, rörande och alldeles underbart.

Jan Lööf: 75 år av dumheter av Jan Lööf och Ika Johannesson
Om dieter någon författare förutom Astrid Lindgren som följt mig genom min uppväxt är det Jan Lööf. Allt från Janos i Tårtan till seriefigurerna Felix, Ville och Skrot-Nisse är milstolpar i lekfull påhittighet, och jag kan ärligt säga att jag inte varit densamma utan den skatten. Helt enkelt ett måste för barn i alla åldrar.