Författarnas BOKREA-favoriter

– Simona Ahrnstedt

Simona Ahrnstedt är författare, leg. psykolog och kbt-terapeut. Hon har läst filmvetenskap, tyska, juridik, tjeckiska och filosofi. När hon fyllde fyrtio bestämde hon sig för att bli Sveriges första romanceförfattare. Nedan kan du se vilka böcker från årets reasortiment som är hennes favoriter och varför!

Jane Austen - Förnuft och känsla
Historisk och ikonisk roman om de två systrarna Ellinor och Marianne, deras syskon, och mamma, och deras liv på den engelska landsbygden. Humoristisk, känslosam och så lätt att relatera till, trots att den utspelar sig för över 200 år sedan.

Louise Boije af Gennäs - Blodlokan
Den första delen i Motståndstrilogin. Lättläst, det känns att man som läsare är i händerna på en mästare och sidorna flyger fram. Spännande, intressant och så lär man sig en massa på kuppen. Uppföljaren heter Skendöda.

Emma Frans - Larmrapporten 
En så kallad måste-läsning. Få människor kan så lättfattligt och begåvat förklara komplexa samtidsfenomen som Emma Frans, även känd från TV. I en tid då vi översköljs av information, åsikter och lögner så är detta en bok att läsa och läsa igen.