Författarnas BOKREA-favoriter

– Jan Lööf

Jan är konstnär och författare. Han är dessutom jazzmusiker och spelar tenorsaxofon och flöjt. Han debuterade 1966 med "En trollkarl i Stockholm" samt med bilderboken "Morfar är sjörövare". En verklig fullträff som också blivit en stor internationell framgång fick Jan med sin stora bilderbok Sagan om det röda äpplet. Nedan kan du se vilka böcker från årets reasortiment som är hans favoriter och varför!

Skattkammarön - Robert Louis Stevenson 
Robert Louis Stevenson är min favoritförfattare sedan jag som 10-åring läst ”Skattkammarön”. Boken handlar om en karta, en skatt och en enbent skeppskock. Har du väl läst den extremt suggestiva inledningen är du fast.

Frankenstein - Mary Shelley 
Mary Shelley var en politisk radikal engelska, berömd för en enda bok.  Romanen ”Frankenstein”.  Det är monstret, doktor Frankensteins skapelse, som blev den eviga legenden.

The Hound of the Baskervilles - Arthur Conan Doyle 
”The Hound of the Baskervilles”, mästerverket av Conan Doyle, bör läsas på engelska. Huvudpersonen, den märklige detektiven Sherlock Holmes är fortfarande lika fascinerande världen över. Ett otal filmer genom åren och numera TV-serier bevisar saken.