bokomslag Tills det dödar oss
Skönlitteratur

Tills det dödar oss

Kate Tempest

Inbunden

259:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 335 sidor
  • 2016
Omskakande debutroman om droger, identitet, sex och kärlek på Londons bakgator - av kritikerhyllade rapparen Kate Tempest

Becky, Harry och Leon lämnar London i en Ford Cortina och med en resväska full av pengar. De drar från svartsjuka pojkvänner, meningslösa jobb, uppgivna föräldrar och galna knarklangare. De flyr från tristessen i sydöstra London där de växt upp.

Tills det dödar oss skildrar en grupp unga maännisk- or som ser sin stad förändras. Långt från de nyrenoverade husfasaderna, de trendiga butikerna och hippabarerna lever de sina liv. På mörka bakgator och stökiga klubbar drömmer de om en annan framtid. Harry och Leon säljer droger till rika affärsmän och Becky vill bli dansare men försörjer sig som erotisk massös. De slits mellan självförtroende och självhat, ensamhet och begär, framtidsdrömmar och rädslan att aldrig få någonting gjort.

Kritikerhyllade rapparen och poeten Kate Tempest tar oss med till det moderna Londons bultande hjärta. "Tills det dödar oss" är en ung och rå roman om kärlek, vänskap, droger, drömmar och sex. Med ett sällan skådat berättardriv och en unik språklig begåvning har Tempest skrivit en omskakande generationsroman.

översättning: Linda Skugge

Kate Tempest (1985) föddes i Brockley i sydöstra London. Hon är rappare, poet och dramatiker. Hon belönades med det prestigefyllda Ted Hughes Prize för diktsamlingen Brand New Ancient. Följande år släppte hon sitt hip hop-album Everybody Down som belönades med Mercury Music Prize 2014.

Pressröster

"Hennes texter fångar allt jag begär av rocken ... Hennes avundsvärda språk lyckas utgöra en rasande snabbkäftad dokumentation av ett modernt sms-språk där tonårssarkasmerna inte tar slut bara för att man har råkat fylla 29. De är underbart observanta, elaka och roliga, varenda återgiven eller påhittad popkulturell vardagsdetalj likaså."

Andres Lokko, SvD

»A whirlwind journey through modern city life

... You'll be gripped from start to finish.«

Elle

»A talent that knows no bounds.«

Independent

»Mesmerising ... A genuinely galvanising presence.«

Guardian

»Thrillingly good ... So vivid it's as if you had a state-of-the-art Blu-ray player stuffed into your brain.«

New York Times

»The fast-paced, filmic narrative brims with energy.«

Vogue

»Tempest portrays the lives of generations of Londoners with an unflinching but sympathetic eye.«
  • Författare: Kate Tempest
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789173378031
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 335
  • Utgivningsdatum: 2016-09-12
  • Översättare: Linda Skugge
  • Förlag: Brombergs