bokomslag Tankar - Elevpaket (Bok + digital produkt) : Filosofi för gymnasiet
Historia

Tankar - Elevpaket (Bok + digital produkt) : Filosofi för gymnasiet

Christer Fäldt Daniel Fäldt

Danskband/flex

599:- (599:-)

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 368 sidor
  • 2015
Tankar presenterar grundläggande filosofiska frågor och de olika försök till svar som filosofer genom tiderna har fört fram. Tonvikten ligger på västerländska filosofers tankar om dessa frågor, men också andra tanketraditioner får här sin plats.

Ny upplaga
Den nya upplagan av Tankar har kompletterats med ett stort antal fördjupande texter, om bl.a. dygdetik, filosofisk feminism, logik och kopplingen mellan tro och vetande, dvs. filosofi, vetenskap och religion som olika sätt att hantera och uppleva den verklighet vi lever i.

Elevpaket - digitalt läromedel och tryckt bok
Elevpaketet består av ett digitalt läromedel och en tryckt bok.

Digitalt läromedel
Den interaktiva elevboken är inläst med autentiskt tal och textföljning. Faktafördjupningar, digital ämnesordlista, kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar, interaktiva uppgifter och filosofporträtt gör det möjligt för eleverna att arbeta självständigt och flexibelt.
Eleverna kan använda kapitelsammanfattningarna både som en introduktion inför att de ska börja med kapitlet och som en repetition av det. I de kompletterande övningarna kan de arbeta vidare med sina nya kunskaper och träna på sin förståelse av de filosofiska begreppen.

Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning.
Stort antal fördjupningar.
Korta presentationer av ett antal olika filosofer
Kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar.
Ordlista över centrala filosofiska begrepp.
Interaktiva övningar, kopplade till kunskapskraven.
Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och i mobil.

I det digitala läromedlet kan eleverna söka i innehållet. De kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten. Anteckningarna sparas automatiskt och kan enkelt samlas ihop och skrivas ut.
Det digitala läromedlet aktiveras med koden som finns i elevboken.

Elevbok
Varje kapitel behandlar grundläggande filosofiska frågor och de olika försök till svar som filosofer genom tiderna har fört fram. Målsättningen bakom boken har varit att inte väja för ämnets svårigheter, utan i stället tillhandahålla bra stöd när läsaren ska brottas med dem. Bland annat anknyts de filosofiska frågorna till vardagstänkandet när så är möjligt och det finns många illustrerande exempel.
Filosofins centrala begrepp får sin plats i texterna - utförligt förklarade - för att därigenom kunna lotsa läsaren in i den filosofiska tankevärlden.
Till varje kapitel finns ett stort antal uppgifter som ger läsaren möjlighet att öva sina nya kunskaper. För, filosofi är i lika hög grad ett övningsämne som ett kunskapsämne.
Tankar finns även som digital elevlicens och digital klasslicens.
  • Författare: Christer Fäldt, Daniel Fäldt
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789144108384
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 368
  • Utgivningsdatum: 2015-02-26
  • Förlag: Studentlitteratur AB