bokomslag Svenska så klart! B-boken - Sfi - svenska för invandrare
Barnböcker

Svenska så klart! B-boken - Sfi - svenska för invandrare

Häftad

399:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 224 sidor
  • 2018
Svenska så klart! är den nya generationens sfi-läromedel med angelägna texter från den studerandes vardag. Serien vilar på en stark grund av många uttalsövningar, praktisk grammatik och genrepedagogik.

Läs mer
Kort och konkret handlar Svenska så klart! om det här:
- Upplägget underlättar kontinuerligt elevintag.
- Genrepedagogiken stödjer språkförståelse och skrivande.
- Uttalsdelen och kapitelövningar ger en rik möjlighet att öva uttal.
- Grammatiken övas och förklaras med utgångspunkt från texterna.
- Hörförståelse övas i mängder av inspelade texter, dialoger och samtal.
- Uppföljning och utvärdering av progression erbjuds efter varje kapitel.

Svenska så klart! utnyttjar alla vägar
Hörförståelsen övas i det att alla texter och dialoger är inlästa. Till texterna finns hörförståelsefrågor och ett kort inspelat samtal kring texten. Dessa små samtal ger de studerande möjlighet att lyssna på mer spontant tal från en mängd olika personer.
Texterna representerar alla skolans genrer och ett genreperspektiv är tydligt i materialet. Innehållet i texter och dialoger är relevant för de studerande. Skrivuppgifterna är tydliga och ger exempel och tips på hur man kan tänka kring sitt skrivande. Tips som rör genrer såväl som grammatik.
Varje kapitel har samtalsuppgifter utformade så att de ger stöd och främjar muntlig interaktion och produktion.
Att öva uttal är en väldigt viktig del i Svenska så klart! Med tydliga förklaringar och genomgångar kan de studerande själva lyssna och härma ljud, betoning och prosodi. Allt ljud till uttalsövningarna finns i det digitala elevstödet.
Även formträning behövs och i böckernas digitala övningar får eleven bland annat möjlighet att öva på alla former av substantiv, adjektiv och verb som finns i boken.

Svenska så klart!-serien består av:
- Böcker i sfi-kurserna B, C och D. De har vardera elva temakapitel, där en text och en dialog står för temat i kapitlet. Ett tema används till att öva alla färdigheter. Grammatik- och uttalsdelar ger en grund till de övningar och genomgångar som finns i temakapitlen. B- och C-boken har en genomgång av övningar i genretexter. D-boken innehåller en novell och fem presentationer av sfi-elever. Även B-boken har en novell. Sammanfattningsvis är den pedagogiska tanken i böckerna den samma rakt igenom. Strukturen är enkel och enhetlig att följa.

- Digitala övningar kommer till B-, C- och D-boken. Här övas ord och böjningsformer och här finns också möjlighet att öva uttalet på ett tydligt och effektivt sätt. Övningarna går att göra i mobil, på surfplatta och i datorn.

- Inspelat ljud (webbapp.liber.se): de inspelade texterna och dialogerna från boken, uttalsövningar och uttalsgenomgångar. Här finns också samtal och frågor kring texterna och några ord- och grammatikövningar. Allt detta kommer att flytta till en modernare plattform tillsammans med digitala övningar.

- Lärarhandledningar: Till B-, C- och D-bok finns lärarhandledningar, som köps och laddas ner som pdf-fil till din dator. Detta material får kopieras och användas på den egna skolan. Här hittar du som lärare tips och råd, alla facit till uppgifter, en test att göra med den studerande för att se hur mycket hen kommer ihåg från kapitlet samt en hel del stöd för eleverna när de arbetar med bokens texter och övningar.

- En Nybörjarbok: En trygg introduktion till svenska språket, en uppvärmning till den första kursen som innehåller ord och fraser.

Flexibel lärplattform med smarta funktioner för sfi
Med Libers digtala sfi-läromedel får du tillgång till en flexibel lärplattform full med smarta funktioner. Det blir lätt att bedriva distansundervisning, lätt att individualisera och lätt att följa elevernas aktivitet och resultat. De digitala övningarna till Svenska så klart!-böckerna ligger i denna lärplattform. Du kan köpa en kursbok och de digitala övningar som prisvärda paket. Vill du även ha tillgång
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789147126736
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 224
  • Utgivningsdatum: 2018-09-05
  • Förlag: Liber