bokomslag Svensk-Engelsk Fackordbok
Språk & ordböcker

Svensk-Engelsk Fackordbok

Ingvar Gullberg

Inbunden

1459:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

"Gullberg" är något av ett varumärke, och en mans livsverk. Den tredje upplagan är efterlängtad av professionella användare: översättare, tolkar, specialister inom teknik, näringsliv och förvaltning.

Ingvar E. Gullbergs Svensk-engelska fackordbok är en guldgruva som täcker flera hundra olika fackområden och innehåller "allt man inte hittar någon annanstans" - och mycket mer.

Första upplagan kom ut 1964 och var ett pionjärarbete, både med sitt omfång och sin spännvidd över många områden. Andra upplagan, som kom ut 1977, var utökad med ett supplement. Den har dock länge varit slut på förlaget, vilket har orsakat väntelistor på antikvariat över hela landet. Arbetat på den tredje upplagan har utförts av Norstedts Ordbok i samråd med Ingvar Gullberg och har tagit omkring fem år. Tredje upplagan av ordboken har utökats med ca 25 000 nya ord, samtidigt som andra upplagans supplement inarbetats i huvudtexten.

Ordboken innehåller nu drygt 200 000 ord och fraser, samt över 300 000 översättningar. Den består av totalt ca 2 300 sidor fördelade på två volymer, förpackade i en box.
  • Författare: Ingvar Gullberg
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789172270930
  • Språk: Svenska
  • Förlag: Norsteds Publishers AB