bokomslag Shared service management : utveckling av organisationers stödjande funktionktioner
Samhälle & debatt

Shared service management : utveckling av organisationers stödjande funktionktioner

Anders Kron Mikael Wallgren

Kartonnage

379:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 215 sidor
  • 2015
Boken lyfter fram de centrala staberna, den stödjande verksamheten i organisationen, som sällan fått stå i rampljuset i böcker om företagsekonomi och organisation. Den pågående utvecklingen innebär att hela eller delar av exempelvis inköp, ekonomi, HR och IT ofta bedrivs i så kallade Shared Service Center eller Verksamhetsstöd.
Författarna, som är organisationskonsulter, lyfter fram Service Management som ett utmärkt verktyg för hur man kan omvandla sin stab till ett kundanpassat, kostnadseffektivt och strategiskt bidragande verksamhetsstöd. De beskriver hur man gör för att uppfylla alla krav som ställs från ägare, politiker och ledning när det gäller nytto- och besparingseffekter, samtidigt som verksamheten ska erbjuda stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter för medarbetarna.
Boken vänder sig till dig som är ansvarig för en stab eller stödfunktion, men också till dig som är VD eller GD och ansvarig för att få ut mesta möjliga nytta av dessa stödjande resurser.

Böcker om företagsekonomi handlar ofta om storföretagens problem och lösningar. I denna bok har författarna valt ett bredare perspektiv och beskriver ett aktuellt ämne, stabs- och stödfunktionernas utveckling, för såväl offentlig som privat sektor och stora och medelstora företag. Man fångar därför såväl skilda förutsättningar som för- och nackdelar med olika lösningar.
Christer Jönsson VD KF Shared Services AB.

Samordning och effektivisering av stödjande verksamhet är ett aktuellt ämne inom såväl privat som offentlig sektor. Hittills har det dock saknats någon bra bok på området. Anders Kron och Mikael Wallgren har genom sammanställning av egen verksamhet, akademisk teori och andras erfarenheter lyckats fylla ut detta tomrum på ett bra sätt.
Roger Eklund stf GD Energimyndigheten
  • Författare: Anders Kron, Mikael Wallgren
  • Format: Kartonnage
  • ISBN: 9789188193001
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 215
  • Utgivningsdatum: 2015-10-16
  • Förlag: Ekerlids