bokomslag Röster från Bredfjället
Djur & natur

Röster från Bredfjället

Stefan Edman

Inbunden

229:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 127 sidor
  • 2021
Dä ä allt bedröveli grannt häruppe - Gunnar på Bråten

Möt alla starka män och kvinnor mitt i vardagen av möda och knapphet i denna fascinerande bok från Gammalsverige.
Enstöringen Verner i sin stuga. Blinda Mina som drog plogen. Bikungen Hugo och bärdrottningen Hildur. Och så förnöjsamma Gertrud som bodde utan elektriskt ljus och rinnande vatten långt in på 1990-talet.

Stefan Edman och Jan Töve berättar om dem och många andra i denna fascinerande bok från backstugornas och de små skogsgårdarnas Gammalsverige. Starka män och kvinnor med humor och klokskap mitt i en vardag av möda och knapphet. De kunde ha levt var som helst i landet. Men i boken skildras tvåhundra år på Bredfjället, den ännu nästan väglösa storskogen i Bohusläns inland.

Röster från Bredfjället är en vacker och tankeväckande bok som får oss moderna välfärdsmänniskor att stanna upp och fundera över våra egna liv. Boken är en bearbetad version och innehåller text och foton från den tidigare utgivna boken Röster från skogen .

"Författaren berättar välskrivet och initierat om hur detta vildmarksområde förändrats genom seklerna. Jan Töves bilder harmonierar väl med texten" - Lektör Pia Holmström i BTJ-häftet nr 7, 2021.

Stefan Edman är biolog, krönikör och författare till ett 50-tal böcker om natur, miljö och samhälle, t ex Sverige är fantastiskt, Planeten Havet, Förundran och nu senast klimatboken Bråttom men inte kört . Stefan är en flitig föreläsare och har mottagit en lång rad utmärkelser, bland annat Harry Martinsons jubileumspris och Konungens medalj.

Jan Töve är fotograf och skribent med fokus på människa, landskap och samhälle, vilket kommer till uttryck i de egna böckerna Riverside/Viskan, Silent landscape, Faraway Nearby och Night Light . Därutöver har han två titlar och 14 böcker tillsammans med andra författare. Genom åren har han erhållit åtskilliga priser och stipendier samt ställt ut på ett flertal platser både i Sverige och utomlands.
  • Författare: Stefan Edman
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189021266
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 127
  • Utgivningsdatum: 2021-01-20
  • Förlag: Votum & Gullers Förlag