bokomslag Rich boy
359:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 2021
En mamma och en dotter. Två kvinnoliv sammanvävda av tid, kärlek, ensamhet och en delad utsatthet. Vad innebär det att leva, arbeta och älska som kvinna, i ett samhälle som inte kan få nog av sina rich boys? Marianne kommer från en borgerlig familj på Lidingö som fallit samman i sviterna av pappans död och skapat en ung och osäker kvinna. Det är sextiotal i Stockholm och Marianne läser till psykolog. Hon är feminist, men osäker på hur man omsätter det i praktiken. När den karismatiske Kaj, en ledargestalt inom vänstern, riktar sitt ljus mot henne följer hon med, trots att hans beteende blir allt mer våldsamt. Annika är Mariannes dotter. Trettio år senare slungas hon in i en djup kris som tvingar henne till självrannsakan. Det är tvåtusental i Stockholm, lättare att vara kvinna på vissa sätt, men svårare på andra.

Caroline Ringskog Ferrada-Nolis återkomst som romanförfattare spänner över hela nittonhundratalet och gestaltar villkoren för tre generationers kvinnoliv. Det handlar om klass och moderskap, trauman som går i arv, och ensamma mammor som inte förmår ge sina barn det de behöver. Med samma bildrika, associativa stil som gjorde debuten Naturen så rosad har hon skrivit en roman som bärs fram av stor känslighet, psykologisk skärpa, skönhet och mörker.

Sagt om boken

Det är hundra år av kvinnoliv i en generationsroman med mycket mörk humor, och med klar Augustprispotential./ Damernas Värld

Trollbindande"/ Svenska Dagbladet

Generationsroman av yppersta klass [] Det luktar August lång väg. /Expressen

Nattsvart släktsaga/ Värmlands Folkblad

en oförsonlig feministisk feel bad-roman skriven på en talspråkig prosa som träffar mitt i prick/ Sydsvenskan

En smart och sorgsen, samtidigt rolig och roande berättelse/ Aftonbladet

Mästerligt om bagaget som formar oss/ Kommunalarbetaren

Om författaren

Caroline Ringskog Ferrada-Noli (född 1980) romandebuterade med Naturen 2009. 2016 kom boken Kära Liv och Caroline baserad på podcasten En varg söker sin pod som hon har tillsammans med Liv Strömquist. Caroline är utbildad på DI och har skrivit och regisserat serien Juicebaren som gått på SVT.
  • Författare: Caroline Ringskog Ferrada-Noli
  • Format: MP3 cd-skiva
  • ISBN: 9789178531790
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2021-04-19
  • Förlag: A Nice Noise