Kommande
bokomslag Psykopatens handbok
Psykologi & pedagogik

Psykopatens handbok

Maria Oldenstedt

Inbunden

279:-
Kommande

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 2022

Maria levde i över tio år med en man som är psykopat. Hon misshandlades både psykiskt och fysiskt, och han begränsade hennes liv och tillvaro medan hon försörjde honom. Han fick henne att tycka att det var helt normalt, samtidigt som det var oerhört viktigt för honom att ingen hade inblick i deras liv. Ingen annan skulle förstå, sa han, hans sätt att leva var unikt. Utåt sett var Maria en framgångsrik stylist med egen salong, men inombords fungerade ingenting.  

I Psykopatens handbokdelar Maria med sig av sitt liv och sina erfarenheter, sin bakgrund och hur hon hamnade i klorna på en personlighetsstörd man. Invävt i hennes berättelse är också femton regler, utlärda av psykopaten själv. Med sin berättelse vill hon hjälpa andra som sitter fast i liknande dysfunktionella förhållanden. Hon brukar själv säga: jag har gått en elva år lång utbildning hos en psykopat.      

Maria Oldenstedt bor i Stockholm med sin sambo, två egna barn och ett bonusbarn. Hon är frisör och stylist på egna salongen Oldenstedt&Co, och driver Psykopatpodden, som når ut till 10 000 lyssnare per avsnitt, och har ett konto på Instagram med över 15 000 följare.  

Syftet med podden och instagramkontot är att dela med sig av kunskap och egna erfarenheter. Många brottas med skuld, skam och ensamhet. I podden belyser vi hur manipulationen går till och hur man kan skadas på olika sätt. Vi lyfter varningstecken och hur man kan ta sig ur förövarens grepp. Podden har varit en resa för min egen läkning då jag själv hade frågor och började kontakta experter. Sen märkte vi att många var i samma situation och den har fått stor spridning. Maria Oldenstedt

  • Författare: Maria Oldenstedt
  • Formgivare: Anders Timrén
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789178359059
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2022-03-22
  • Förlag: Bokfabriken