bokomslag Pedagogikboken
Psykologi & pedagogik

Pedagogikboken

Louise Sjöstrand

Häftad

799:- (1119:-)

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 351 sidor
  • 2020

I Pedagogikboken ligger fokus på den framtida yrkesrollen arbete med barn i förskola, skola och fritidshem. Varje kurs, som utgör en egen del i boken, består av fyra kapitel som följer respektive kursplan. Kurserna är tydligt uppdelade i boken. De inleds och avslutas på samma sätt. I tillägg innehåller Pedagogikboken två separata delar: Inför praktik och Källkritik.

Förförståelse

Filmerna på webben ger eleverna en för-förståelse innan kapitlet. I läroboken finns sedan ett helt uppslag per kapitel där läraren kan arbeta med att skapa en gemensam förförståelse. Här lyfts det centrala innehåll som ligger till grund för kapitlet samt de kunskapsmål som eleven kommer att arbeta för att uppnå. Det finns också inledande reflektionsfrågor för att skapa intresseväckande diskussioner innan arbetet med den första faktatexten påbörjas.

I varje kapitel

Faktatexter kompletteras med fallbeskrivningar, reflektionsfrågor, faktafrågor och uppdrag vilket underlättar förståelsen och tydliggör kopplingen mellan teori och praktiskt arbete. Eleverna ges många möjligheter att utveckla förmågan att reflektera över och motivera sina pedagogiska val. Pedagogikboken innehåller även instruktioner av praktiska moment, som hur man planerar, genomför och utvärderar en pedagogisk aktivitet.

Avslutande uppgift

I slutet av varje kapitel finns en examinationsuppgift i tre delar med syfte att underlätta för lärarens bedömning.

Extramaterial

Följande material kommer snart att läggas upp som gratis extramaterial:
Självtester med facit
Ordövningar med facit
Lärarstöd (innehåller handledning och uppgifter)

Pedagogikboken sammanfattning: 4 kurser i en bok Uppmuntrar egen reflektion Många fallbeskrivningar Material inför praktik Källkritik Film för förståelse Planering, genomförande och utvärdering av pedagogisk aktivitet Passar för Barn och Fritid-programmet på gymnasiet eller motsvarande kurser för vuxna. Kostnadsfritt extramaterial

Pedagogikboken fortsätter på webben! Här finns filmer, tester, facit, ordövningar och ett lärarstöd som bland annat innehåller lektionsmaterial och en detaljerad planering för distansundervisning.

  • Författare: Louise Sjöstrand
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127455719
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 351
  • Utgivningsdatum: 2020-05-08
  • Förlag: Natur & Kultur Läromedel