bokomslag Ondska : le mal, evil, male, onde, paha, malbona, illt, kwaad, übel
Filosofi & religion

Ondska : le mal, evil, male, onde, paha, malbona, illt, kwaad, übel

Ulrika Nandra Carl Johan De Geer

Inbunden

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 239 sidor
  • 2018
En okonventionellt upplagd bok- som väcker frågor om samtiden.ETC- Rebecka BohlinEn essä om bilden av ondska, och dess innebörd, i vår samtid.

Varför förvånas vi fortfarande över människans förmåga till grymheter? Och vad vore godhet om inte dess motsats finns?

Dessa frågor och många fler ställer Ulrika Nandra och Carl Johan de Geer i boken Ondska . De söker och finner bilder av ondska - kända och okända - i vår omgivning, i politiken, i populärkulturen, i medierna och kanske även hos oss själva.

ONDSKA är lustigt nog vad jag tänker på varje dag, när jag tar hissen ner i källaren. Under några sekunder föresvävar det mig, varje dag när jag står där med soppåsen i handen, att Freddy Krueger befinner sig i mörkret. Den bittre hämnaren med klor av stål.

Så - mina tankar i denna bok handlar om ondska i den fiktiva, eskapistiska världen. Som visar den verkliga världen spegelvänd. Oförklarlig ondska är troligen en myt i båda spegelvärldarna.

Carl Johan de GeerJag har bevittnat våld, även på nära håll, och länge försökt förstå de känslomässiga, sociala, politiska, eller ekonomiska orsaker som ger upphov till en förövares handlingar. Om ondska innebär en människa i renons på godhet så påstår jag att det är en myt, den människan finns inte. Ondska är blott en beskrivning och kan till och med ses som en bortförklaring, en rökridå, för inget av det onda sker utan anledning, ingen rök utan eld.
Ulrika NandraFörfattarna levererar ett potpurri av betraktelser och funderingar kring ämnet på ett sätt som gör att deras texter närmast blir ett antal fängslande essäer med en röd tråd. BTJ - Linus Björk

Det är som att titta i ett ondskans kalejdoskop, att läsa den här boken. Alla vinklar och konstellationer bildar till slut en helhet. Ja, ondska finns, som mörker finns, eller regnbågar. Den finns, men den är alltid något annat. Syre - Malin Bergendal

  • Författare: Ulrika Nandra, Carl Johan De Geer
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789173437455
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 239
  • Utgivningsdatum: 2018-05-23
  • Förlag: Leopard Förlag