Kommande
bokomslag Mullbärsträdet i Aleppo

Mullbärsträdet i Aleppo

Kadir Meral

Inbunden

289:-
Kommande

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 2021
Under en olycksdrabbad flykt från kriget och jihadisterna i Syrien flätas två människoöden samman. Tareq har förlorat hela sin familj i ett bombanfall, och yezidiska Zahra har flytt från en fångenskap hos IS som sexslav. Som två skärvor av krigets offer bestämmer de sig för att fly till Sverige.

Sakta fördjupas deras relation, men båda plågas av sina minnen samtidigt som en hemvändande svensk jihadist riskerar att rasera deras trygghet. Och en desperat handling hotar att komma upp till ytan och förstöra allt när en råbarkad människosmugglare kräver hämnd.

Mullbärsträdet i Aleppo gestaltar en resa som startar på sönderbombade gator i Syrien och fortsätter i de svenska skogarna. Men var ska resan sluta när ondskan Zahra och Tareq flydde ifrån dyker upp där de minst anar?

Livsöden, längtan efter frihet och kampen för levebröd flätar ihop flera människoöden i denna spännande samtidsroman som säger mycket om oss människor och tiden vi lever i.

Kadir Meral, född 1978, kom till Sverige från en kurdisk by i Turkiet på 90-talet. Efter tre år i Dalarna flyttade familjen till Uppsala, och idag bor han med sin familj i Kungälv utanför Göteborg. Efter kandidatexamen i Statskunskap och en gymnasielärarexamen arbetade han 15 år som lärare i samhällskunskap och matematik. Idag jobbar han som föreläsare i integrationsfrågor, skriver krönikor och uppträder som standupkomiker. Han debuterade 2019 med boken Pojken som följer sin skugga som gestaltar mellanförskapet många nyanlända ungdomar går igenom.

Inspirationen till Mullbärsträdet i Aleppo kom från hans möte med många av krigets offer och från debatten om svenska IS-jihadisters återvändande hem till Sverige.
  • Författare: Kadir Meral
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789175575216
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2021-09-21
  • Förlag: Hoi Förlag AB