bokomslag Modell, makt, möten : Interorganisatorisk samverkan inom offentliga sektorn
Samhälle & debatt

Modell, makt, möten : Interorganisatorisk samverkan inom offentliga sektorn

Irving Palm

Danskband/flex

239:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 240 sidor
  • 2018
Att hamna mellan stolarna har blivit ett talesätt som ofta används för att beskriva hjälpbehövande människors problem inom den offentliga sektorn i Sverige. Utvecklingen inom stora delar av välfärdssektorn under senare delen av 1900-talet med bland annat kommunalisering och diversifiering av vissa delområden fick negativa konsekvenser. Samverkan kom att framstå som ett lämpligt botemedel mot ineffektivitet och revirtänkande.

Modell, makt, möten belyser välfärdssamhällets strävan att komma tillrätta med detta sociala problem. I den första delen belyses problematiken på makronivå. Hur ser statsmakten på utvecklingen? Vilka åtgärder rekommenderas? I den inledande delen redovisas också förutsättningarna för det projektarbete som boken bygger på. I den andra delen behandlas ingående tre olika fallstudier i vilka personal med anknytning till olika kommuner och landsting samverkar. Den tredje delen innehåller bland annat två analys¿kapitel. Hur organiseras den samverkan som etableras? Hur fördelas makt och inflytande? Vad händer när personal med olika organisations- och professionstillhörighet möts? Vidare analyseras och kommenteras fallstudierna utifrån förutsättningar och hinder för effektiv samverkan.

Boken vänder sig i första hand till dem som har erfarenhet av, har berörts av eller kommer att beröras av interorganisatorisk samverkan. Den kan också med fördel läsas av studenter i sociologi och socialt arbete. Bokens innehåll speglar en tid då New Public Management var den administrativa ledstjärnan och samverkan ett verktyg för ökad effektivitet.

Irving Palm är sociolog och har under många år varit verksam som lärare och forskare vid Uppsala universitet. Han är en av initiativtagarna till och medansvarig för de återkommande mångfaldsundersökningarna samt medförfattare till boken Mångfaldsbarometern. Tio år av attitydmätningar i Sverige (2015).
  • Författare: Irving Palm
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789178443932
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 240
  • Utgivningsdatum: 2018-12-13
  • Förlag: Gidlunds förlag