bokomslag Mille Markovic : biografin
Memoarer & biografier

Mille Markovic : biografin

Beata Hansson Deanne Rauscher

Inbunden

139:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 243 sidor
  • 2012

Andra format:

Mille Markovics första minne är när hans mor hittades död, hängande från körsbärsträdet i den lilla serbiska byn där han växte upp. Vid mitten av 1960-talet flyttade han med sin far till Sverige.

Mille är en människa som fått slå sig fram i livet. En uppväxt under ständiga konflikter och fosterhemsplaceringar ledde fram till en framgångsrik boxningskarriär. Därefter upptäckte han att det var både roligare och mer lukrativt att driva svartklubbar och strippställen. Numera är han känd som storgangstern som fått den svenska makteliten att darra.

Journalisterna Beata Hansson och Deanne Rauscher har intervjuat Mille och ett stort antal av hans familjemedlemmar, vänner och fiender. Det finns inte många biografier över framstående kriminella som är lika hänsynslös och naken som den här.

Läsaren får följa skapandet av en fruktad och originell yrkeskriminell, i ont och gott, i med- och motgång, i frihet och på kåken. Vi får lära oss om en annorlunda syn på rätt och fel, våld och ömhet. Vi får läsa om mordförsök, rysk roulette, tortyr, missbruk, men också om Milles kärlek till sina barn och hans förtvivlade försök att leva ett bra liv.

Boken är illustrerad med fotografier. Förordet är författat av professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki.

Deanne Rauscher (född 1953) är utbildad journalist och har varit verksam som socialarbetare. 2004 utkom hennes och Janne Mattssons uppmärksammade bok om bordellhärvan 1976: Makten, männen, mörkläggningen (Vertigo förlag). Tillsammans med Tove Meyer medverkade hon i Thomas Sjöbergs uppmärksammade Den motvillige monarken (Linds, 2010).

Beata Hansson (född 1959) har en bakgrund som kassabiträde, väktare, telefonist och receptionist. Efter examen från Kulturvetarlinjen arbetar hon sedan femton år tillbaka som spökskrivare, kritiker, redaktör och journalist, bland annat för Situation Stockholm.
  • Författare: Beata Hansson, Deanne Rauscher
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789185000975
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 243
  • Utgivningsdatum: 2012-01-11
  • Förlag: Vertigo Förlag