bokomslag Matlagning : en handbok
Mat & dryck

Matlagning : en handbok

Jan-Erik Hallberg Anders Hjelmberg

Inbunden

899:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 2-6 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 422 sidor
  • 2010

Matlagning är en metodhandbok med alla grundläggande tillagningsmetoder som förekommer i ett rationellt kök: pochera, koka, bräsera, steka, fritera osv. Här finns även de metoder som har utvecklats som en följd av den tekniskt avancerade utrustning som idag återfinns i produktionsköken.

Även recept – såväl klassiska som moderna – presenteras här, alltifrån typiska svenska sillinläggningar till ostar och varma och kalla desserter.

På ett kortfattat och enkelt sätt behandlas grundläggande produkthantering och HACCP. Nytt är fakta om etiskt och etniskt förhållningssätt till matlagning.

Matlagning är skriven av Jan-Erik Hallberg och Anders Hjelmberg, två erfarna kockar och yrkeslärare, i nära samarbete med yrkesmän i restaurangbranschen.

Boken vänder sig främst till gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogram, Yrkeshögskolans utbildning inom restaurang och mat samt vuxenutbildningen, men är även en mycket uppskattad handbok för alla restauranger.

Sagt om boken:

”En pålitlig och envist noggrann lärobok som utgör ett välgörande och inspirerande stöd för nya ivriga yrkesutövare av kokkonsten.”

Måltidsakademiens diplom för bästa lärobok

  • Författare: Jan-Erik Hallberg, Anders Hjelmberg
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 3
  • ISBN: 9789144060521
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 422
  • Utgivningsdatum: 2010-04-30
  • Förlag: Studentlitteratur

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Idag