bokomslag Mål 2 Övningsbok, fjärde upplagan
Språk & ordböcker

Mål 2 Övningsbok, fjärde upplagan

Anette Althén

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 160 sidor
  • 2013
Mål

Populära Mål 1 och 2 är i första hand tänkta för nybörjare som läser Utbildning i svenska för invandrare studieväg 2, dvs kurs B och C, och motsvarande nivå inom andra skolformer.

Mål är en komplett kurs där alla färdigheter tränas i läroboken. Grammatikprogressionen är långsam och trygg. En minigrammatik baktill i läroboken innehåller alla moment som tas upp. Läroböckernas texter, dialoger och övningar hålls ihop av ett fast persongalleri: människor i olika åldrar och livssituationer som eleverna blir alltmer bekanta med.

Nyheter i mål
I 4:e upplagan av Mål har vi förnyat med ett mer autentiskt utseende med fler foton och moderna och aktuella genrer som blogg, mejl, sms etc. så att eleverna kan relatera texterna till sin vardag.

Mål är anpassad efter den senaste kursplanen och betygskriterierna. För att underlätta självständigt arbete finns en elev-cd längst bak i boken.

Hänvisningar till övningsboken
I läroboken får eleverna löpande hänvisningar till övningsboken. Det är en förbrukningsbok med övningar på, under och över lärobokens nivå. Här kan eleverna utveckla sin kommunikativa förmåga genom att arbeta både skriftligt och muntligt med sådant som tas upp i läroboken.

Mycket prat
Från första stund får eleverna ord och fraser som de kan använda direkt i sin vardag. I varje kapitel ligger fokus på ett eller två teman. Det innebär att man arbetar intensivt med ordförrådet inom respektive tema.

Dialoger med vardagsfraser följs upp med hörövningar och ofta också med några ytterligare talövningar. Det blir mycket prat i klassrummet för både läroboken och övningsboken ger gott om tillfällen att samtala, både i par och i grupp.

Uttalsmarkeringen i Mål är i denna upplaga utbytt mot konsonantmarkering, som är den mest utbredda inom svenska som andraspråk idag.

Digitalböcker
Mål läroböcker finns även som digitalböcker med inläst text med naturligt tal. Digitalböckerna har sökbart innehåll, anteckningsmöjligheter, bokmärkning, zoomfunktion och sparfunktion. Använd dem gärna för genomgångar med projektor.
Webbövningar

Det finns redan nu webbövningar till Mål, men hösten 2013 kommer det att finnas nya, utvecklade webbövningar för dig som är Mål-kund.
Mål Lärarhandledning

Lärarhandledningen till Mål 1 innehåller ett mycket omfattande material och tillsammans med läroboken och övningsboken är den till stor hjälp i undervisningen.

Starkt stöd för muntlig kommunikation
Materialet består av en tryckt del med fyra bifogade cd-skivor: en med hörförståelsedelen till testerna och två med alla texter och hörövningar till läroboken samt en med alla kopieringsunderlag, extramaterial samt tester. Färgbilderna på skivan med pdf:er är ett bra stöd för samtal och diskussion. De kan visas med hjälp av projektor eller skrivas ut på vanligt sätt. Förutom många mindre illustrationer av enskilda ord är alla huvudsakliga foton och illustrationer från läroboken med.

Tester
Testerna är anpassade både efter den nya kursplanen för Utbildning i svenska för invandrare men även efter sfi-provens struktur/nivå, vilket förbereder eleven väl inför dessa. Hörförståelsedelen är inspelad med ett naturligt tal.

  • Författare: Anette Althén
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789127429796
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 160
  • Utgivningsdatum: 2013-09-25
  • Förlag: Natur & Kultur Läromedel