bokomslag Mål 1 Lärobok (4:e upplagan)
Språk & ordböcker

Mål 1 Lärobok (4:e upplagan)

Anette Althén Kerstin Ballardini Sune Stjärnlöf Åke Viberg

Häftad

489:- (629:-)

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

 • 255 sidor
 • 2012
 • Serie: Mål
Med Mål är det lätt att lära sig svenska

Mål leder vägen i elevens eget tempo fram till kunskapsmålen för utbildning i svenska för invandrare, studieväg 2 kurs B och C.

I Mål finns allt det som nämns i nya kursplanen och lite till. Nya upplagan innehåller en mängd olika texttyper som eleverna stöter på i sin vardag. Beskrivande texter, information, instruktioner, tabeller och diagram är exempel på innehåll i böckerna. Eleverna får träna alla färdigheter och även möta verklighetsanpassade situationer med ett persongalleri av verkliga människor.

Stadig progression och individanpassning

Läroboken är grundstommen i Mål och med hjälp av den, övningsboken och lärarhandledningen kan du vara flexibel och anpassa din undervisning för varje individ. Även lärarhandledningen är reviderad och innehåller nu mer material och bedömningsstöd. Läs mer om lärarhandledningen längre ned på sidan. Mål bjuder på en tydlig struktur som gör det lätt för eleverna att gradvis bygga upp sitt språk. Läromedlet gör det lättare för dig att ge stöd åt hela grupper eller enskilda individer så att alla dina elever kan utvecklas optimalt.

Allt du och dina elever behöver

Mål bjuder på en tydlig struktur som gör det lätt för eleverna att gradvis bygga upp sitt språk. Läromedlet gör det lättare för dig att ge stöd åt hela grupper eller enskilda individer så att alla dina elever kan utvecklas optimalt. Mål innehåller allt du behöver för att känna dig trygg med att dina elever ska behärska svenskan så att de kan ta sig fram i det svenska samhället och klara kunskapskraven för sfi studieväg 2.

Mer prat på lektionerna

Från första sidan lär sig eleverna ord som de kan använda direkt i sin vardag. Dialoger med vardagsfraser följs upp av hörövningar och i vissa fall uttalsövningar. Både läroboken och övningsboken ger gott om tillfällen för eleverna att samtala med varandra. Med Mål får man prata på lektionerna! Inloggningskod för ljudfiler och hörövningar hittar du på omslagets insida. Gå in på nok.se/mal och tryck på fliken extramaterial.

Fördjupning med övningsboken

I Mål finns det gott om extra övningar, repetitionstillfällen och möjligheter för individanpassning och fördjupning. Övningsboken innehåller ännu mer övningar för att eleverna ska kunna träna extra på det de behöver och jobba mer självständigt. Övningarna fångar in elever vars kunskaper ligger både under, över och i nivå med läroboken och fokuserar på både muntliga och skriftliga språkfärdigheter. På nok.se/mal hittar du och dina elever även webbövningar bakom fliken extramaterial.

Grammatik

I både lärobok och övningsbok kan eleverna träna på sin grammatik. I lärobokens slutdel finns en minigrammatik som tar upp grammatikens centrala delar. I Läroboken sker löpande hänvisningar till Måls grammatikböcker som är anpassade för 17 olika språk. Läs mer om Målgrammatiken här.

Interaktiv studiehandledning

Den interaktiva studiehandledningen är ett nytt digitalt verktyg i serien Mål. Den gör det ännu enklare för eleven att lära sig svenska i sin egen takt, medan läraren får mer tid för individuell handledning. Handledningen fungerar på dator, surfplatta och smarttelefon och är väl lämpad för flippat klassrum och studier på distans. Med Mål 1 Interaktiv studiehandledning kan du låta eleverna arbeta individuellt i sin egen takt, och öka sina möjligheter att uppfylla kunskapskraven.

Så säger en lärare som har testat studiehandledningen med sina elever:

Theresia Geisser, Förstelärare sfi

»Eleverna uppskattar att de kan jobba i sin egen takt med studiehandledningen och aktiviteten har definitivt ökat jämfört med vanlig klassundervisning. De tycker att det är kul att det finns filmklipp och roliga övningar.

Jag använder studiehandledningen för att få mina elever att jobba med hör- och läsförståelse, ordförråd och grammatik. Jag kan individualisera undervisningen och samtidigt få mer tid till enskilda elever.«

Prova på Mål 1 Interaktiv studiehandledning här!

Lärarhandledning för flexibel undervisning

Lärarhandledningarna till Mål 1 och Mål 2 innehåller ett mycket omfattande material som är till stor hjälp i undervisningen. Måls lärarhandledningar hjälper dig att anpassa undervisningen för skiftande kunskapsnivåer.

Ännu mer prat på lektionerna

Lärarhandledningarna består av en tryckt del samt fyra cd-skivor. De inne håller bland annat hörförståelse till proven, lärobokens samtliga texter och hörövningar, allt kopieringsunderlag, extramaterial, prov samt färgbilder som stöd för samtal och diskussion. Förutom många mindre illustrationer av enskilda ord innehåller lärarhandledningen även kapitlens temabilder.

Provförberedande

I lärarhandledningen finns bedömningsstöd och prov som är anpassade för att förbereda eleverna för de nationella sfi-proven.

Kort om Mål: Individualisering & flexibilitet Verkliga situationer & texttyper Långsam progression Filmer och webbövningar Sfi kurs B & C Språkintroduktion och förberedelseklass
 • Författare: Anette Althén, Kerstin Ballardini, Sune Stjärnlöf, Åke Viberg
 • Formgivare: Johanna Möller
 • Format: Häftad
 • Upplaga: 4
 • ISBN: 9789127425613
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 255
 • Utgivningsdatum: 2012-09-28
 • Del i serien: Mål
 • Förlag: Natur & Kultur Läromedel

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: