bokomslag Lean : gör avvikelser till framgång!
Samhälle & debatt

Lean : gör avvikelser till framgång!

Per Petersson Björn Olsson Thomas Lundström Ola Johansson Martin Broman Dan Blücher Henric Alsterman

Inbunden

599:- (819:-)

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 3-7 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 355 sidor
  • 2015
Lean – Gör avvikelser till framgång! finns nu i en ny upplaga (upplaga 3) som är helt omskriven och har ett betydligt mer omfattande innehåll än tidigare upplagor. Boken ger en fördjupad förståelse för Lean utifrån ett västerländskt perspektiv, både vad gäller Lean-principernas innebörd och hur man skapar en Lean-kultur i en organisation. Fokus ligger på att skapa förståelse för tänkesätten inom Lean samt vad som krävs av ledare och medarbetare för att tänkesätten ska leda till önskade resultat. Allt handlar om att i olika sammanhang skapa förutsättningar att upptäcka och eliminera slöseri.

Den 3:e upplagan är helt omarbetad och har mer än 60% mer innehåll än upplaga 2. Ett urval av förbättringar i 3:e upplagan är:

• Ökat fokus på begreppet flödeseffektivitet och relationen till resurseffektivitet
• Tydligare och mer pedagogisk beskrivning av hur effektiva flöden kan skapas
• Kraftigt utökat innehåll avseende mål och mätetal samt ekonomistyrning inkl. Lean Accounting
• Många nya exempel och illustrationer från flera olika typer av verksamheter
• Mindre tillverkningsorienterad

Boken är en lärobok snarare än en ren inspirationsbok. Att organisationen förstår de bakomliggande resonemangen är A och O för långsiktig framgång med Lean. Förståelsen är nödvändig för att konsekvent kunna välja rätta förbättringsåtgärder utifrån den egna verksamhetens unika förutsättningar.

Målgrupper för boken är såväl Lean-utövare, som söker fördjupad förståelse för varför och hur, som beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar sig dessutom som studiematerial för studerande vid universitet, högskolor etc.

Recensioner
”Boken behandlar Lean och TPS med en fin helhetssyn och hela vägen från ett brett (samhälls-)perspektiv ned till verktyg och genomförande i det dagliga. Läsaren ges exempel på och förstår att synsättet, livsstilen är applicerbar både inom industrin och andra verksamheter. Man inventerar både historiken bakom och utvecklingen av principer och verktyg genom årtiondena. En resa som fortsätter. Dispositionen är lättläst och ger en plattform för att i den egna miljön höja nivån för strategiarbetet, förhållningssätt, principer, målformuleringar och inte minst genomförandefasen med tips om hur och även med fällor och fel. Innehållet i verktygslådan sätts i sin kontext på ett lättfattligt sätt och ger konkret visualisering av modeller och verktyg. Boken illustrerar både verktygen och värderingarna i sig, plus ger på ett avslappnat, målande och pedagogiskt sätt en grund för att genomföra eget arbete inom Lean och TPS. Jag ser fram emot en ny utgåva om några år. För TPS står ju inte stilla, eller hur?”
Sven Wirenhammar – Division manager, Division Hand Trucks – Director, Production Control, TMHE Supply

”Denna bok är både välstrukturerad och trevligt skriven och ger en bra översikt över grunderna i Lean. Författarna har valt att ge ett bredare perspektiv på Lean snarare än att beskriva Lean Produktion vilket gör att boken är läsvärd även för andra sektorer än den tillverkande industrin. Den är också utmärkt som kurslitteratur på grundläggande nivå.”
Monica Bellgran – Prof. Produktionsutveckling, Forskningsdirektör LKAB

”Samtliga chefer inom Byggmax har använt den förra upplagan under den träning vi genomförde i Lean Management. Boken gav mycket bra inspiration till hur vi kan förbättra oss och den var väldigt uppskattad. Denna nya upplaga beskriver helheten på ett ännu bättre sätt än den förra och gör att man som läsare verkligen inser vad som krävs för att skapa en Lean-kultur. Förutom att den nya upplagan är betydligt mer omfattande och innehåller fler fördjupningar, illustrationer och exempel så är den också mer lättläst. Den kommer definitivt att underlätta vårt fortsatta arbete med att uppnå ännu bättre resultat inom Byggmax.”
Magnus Agervald – VD Byggmax Group AB

”En av de få böcker som mer utfylligt beskriver, på ett användbart sätt, hela strategin med lean. Boken ger betydelsefulla insikter om hur styrningen av en organisation/företag kan bli optimal och hållbar över tid med leanprinciperna i jämförelse med traditionella styrsystem och processer. På ett lättläst sätt beskriver den utförligt hur grunderna i lean hänger ihop samtidigt som den är mycket användbar för de som redan arbetar med lean.”
Monica Birgersson – Utvecklingsstrateg lean, Södertälje kommun

”Boken är både en introduktion till LEAN och kan samtidigt utgöra läromedel för en utbildning i grundläggande LEAN kunskaper. Boken innehåller många bra och gripbara exempel som varvas med bilder och den gav mig en bra uppfattning inom vilka områden vår verksamhet borde fokusera mer för att ta effektivitetsnivån till nästa nivå.”
Andreas Nordbrandt – President, Rocktec Division – Managing Director, Atlas Copco Rock Drills AB
  • Författare: Per Petersson, Björn Olsson, Thomas Lundström, Ola Johansson, Martin Broman, Dan Blücher, Henric Alsterman
  • Illustratör: Svante Ahlsén
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789198037234
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 355
  • Utgivningsdatum: 2015-09-10
  • Förlag: Part Media