Kommande
bokomslag Kvällstidningsteologi - 2010-2020 från populism till pandemi
Filosofi & religion

Kvällstidningsteologi - 2010-2020 från populism till pandemi

Joel Halldorf

Inbunden

299:-
Kommande

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 540 sidor
  • 2021

2010-talet inleddes med populismens genombrott och slutade med en världsvid pandemi. Däremellan präglades detta dramatiska decennium av terrorism, streaming-tv, Greta Thunberg, flyktingkatastrofer, Facebook, Zlatan Ibrahimovic, religionens återkomst, Donald Trump, Metoo och Black Lives Matter-demonstrationer. 

         Joel Halldorf har kommenterat allt detta genom en rad uppmärksammade krönikor, ledartexter och kulturartiklar. Genom sina texter i bland annat Expressen lyfter han teologins och religionens betydelse för att förstå vår samtid. Han skapar engagemang och debatt, såväl inom kyrkan som i samhället i stort.

          I boken Kvällstidningsteologi finns hans främsta och mest inflytelserika texter från detta omvälvande decennium. Här får vi en teologs blick på politik, kultur och dramatiska världshändelser  men Halldorf ställer också frågan vad religion, kristen tro och kyrkan har för plats i allt detta. 

         Boken är en högaktuell samtidshistoria som ger läsaren chansen att återuppleva och försöka förstå tiotalet. Med Halldorf som guide riktas uppmärksamheten inte bara mot de dramatiska händelserna, utan också mot de andliga och existentiella underströmmar som format vår tid. 

Joel Halldorf (f. 1980) är docent i kyrkohistoria och verksam vid Enskilda Högskolan Stockholm. Han medverkar regelbundet i tidningarna Expressen, Dagen, Axess och Fokus och har även medverkat i en rad tv- och radioprogram. Hans forskning handlar om religionen i det moderna samhället och han är författare till en rad böcker på detta tema  senast Gud: Jakten och Gud: Återkomsten.  

Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter.

Karin Olsson, kulturchef Expressen, om Gud: Återkomsten

Rakt genom hela boken skriver Joel Halldorf vasst, medryckande och bildande. Utan besvär syr han samman klassisk teologi med referenser till samtida litteratur och populärkultur.

 Per Svensson om Gud: Jakten 

  • Författare: Joel Halldorf
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789173879224
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 540
  • Utgivningsdatum: 2021-09-08
  • Förlag: Libris Förlag