bokomslag Kom igen, kämpa!
Barnböcker

Kom igen, kämpa!

Jennifer Wegerup

Inbunden

189:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

 • 72 sidor
 • 6-9 år
 • 2015
Det är äntligen vår! Charlotte och hennes lag åker på träningsläger i Danmark för att kicka igång säsongen. Där ska de sova på vandrarhem och äta danska wienerbröd. De ska också möta ett riktigt bra danskt lag. Nu kör vi! tänker Charlotte. Men det visar sig bli svårare än vad hon trott. På många sätt!


Kom igen, kämpa! är inspirerad av landslagsstjärnan Charlotte Rohlins barndom och är skriven av sportjournalisten Jennifer Wegerup .

Boken är den tredje i serien om Charlotte. Första delen heter Sätt straffen, Charlotte! och den andra Hund på plan!


Det här är riktigt bra.

Förbundskapten Pia Sundhage


Kapitelbok: korta kapitel och mycket bilder. Passar både att läsa själv och att läsa högt!


OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!


Sagt om boken:

När jag var barn hade jag min framtid färdig: Jag skulle bli fotbollsproffs. Men möjligheterna att läsa böcker och serietidningar som jag kunde identifiera mig med som tjej och fotbollsspelare fanns egentligen inte. Så att läsa de fyra böckerna Hund på plan! , Kom igen, kämpa! , Passa bollen! ropar Kosse och Rekord, Fatima! känns magiska, och jag är så glad för alla barn som kan läsa dem, känna igen sig och inspireras i dag. ( ...) Bägge böckerna andas riktig fotbollskärlek och Kom igen, kämpa! har en matig historia och känns aningen tyngre än Hund på plan! . Illustrationerna av Bettina Johansson är spännande och representationen är väl genomtänkt.

Saga Nurmi, Feministiskt Perspektiv


Bettina Johanssons uttrycksfulla, svartvita illustrationer är lättsamma, dekorativa på ett finurligt vis. Charmfullt om Charlotte i seriens tredje del (...)

Staffan Engstrand, BTJ


Sagt om tidigare böcker om Charlotte:

Fotboll och feminism i en fin blandning från Olika förlag. Kan det bli annat än en succé? Nej. (...) Jag hade skyhöga förväntningar och de infriades. (...) Bra att tjejer får en duktig fotbollsspelare att identifiera sig med och så bra att bokens Charlotte har en förlaga i verkligheten som faktiskt lever på sin idrott. En bok med en bra förebild och otroligt roligt med sportbok för tjejer. Dessutom måste jag tillägga att jag älskar Johanssons bilder. Blicken på omslaget är helt fantastisk! Jag hoppas att det blir en serie.

Hanna Lager, Feministbiblioteket


Skildringen är realistisk och lyfter fram spänningen och gemenskapen som många fotbollsaktiva kan känna igen sig i. (...) För alla fotbollsaktiva tjejer är detta en mycket viktig bok, då det är ont om förebilder inom litteraturen för de yngsta. Sätt straffen, Charlotte är en mycket bra berättelse, engagerande även för icke-fotbollstokiga och som kanske kan öppna för intresse och mod att vara fotbollsspelande tjej.

Piroska Bakran, BTJ

 • Författare: Jennifer Wegerup
 • Illustratör: Bettina Johansson
 • Format: Inbunden
 • ISBN: 9789187413230
 • Språk: Svenska
 • Barnbok: 6-9 år
 • Antal sidor: 72
 • Utgivningsdatum: 2015-11-20
 • Förlag: Olika Förlag