bokomslag Koll på NO 5 Grundbok
Vetenskap & teknik

Koll på NO 5 Grundbok

Anncatrin Hjernquist Klara Rudstedt

Häftad

419:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 120 sidor
  • 2012
Koll på NO är en läromedelsserie som väcker elevernas nyfi kenhet att förstå mer om sig själva och sin omgivning. Den är helt anpassad till Lgr11 och har en tydlig uppdelning i biologi, fysik och kemi. Faktatexterna ger grundläggande förklaringar av naturvetenskapliga begrepp, modeller och teorier på ett begripligt och elevnära sätt. Faktatexterna och frågeställningarna ger eleverna en bra grund för att kunna granska information och ta ställning i frågor som rör naturvetenskap. Serien ger även eleverna metoder för att göra egna undersökningar.
Läromedlet innehåller 3 grundböcker, en för varje årskurs.
Till varje grundbok finns en Aktivitetsbok och en Lärarhandledning.

Grundboken
Grundboken har klar och tydlig struktur, där varje uppslag är ett avgränsat delavsnitt med många och stora förklarande bilder. Varje kapitel behandlar antingen fysik, kemi eller biologi. För att skapa intresse och undersöka elevernas förkunskaper börjar varje kapitel med ett antal frågor. Varje kapitel avslutas sedan med ett antal frågor för att repetera det som kapitlet behandlat. Till varje kapitel finns även mål och begrepp.

Onlineboken
Både Grundboken och Aktivitetsboken finns som en digital kopia av den tryckta boken. Fördelarna är många - boken är alltid tillgänglig från vilken dator/surfplatta som helst med internetuppkoppling och boken har flera interaktiva funktioner. I alla onlineböcker finns anteckningsblock, skriv- och ritverktyg, zoom och bokmärke. När man använder surfplatta laddar man ner boken via appen ""Sanoma Utbildning"". Appen laddas ner gratis från App Store (för iPad) eller Google Play (för Android). Då fungerar den även offline.

Lärarhandledningen
Varje uppslag i elevboken stöds av material i lärarhandledningen. Den innehåller metodiska tips och idéer, mängder med övningar och laborationer som kopieringsunderlag. För att underlätta bedömningen av elever finns det kapiteldiagnoser där vissa uppgifter har bedömningsanvisningar på olika kunskapsnivåer. Det finns även en generell bedömningsmatris.
I Lärarhandledningen finns även facit till Aktivitetsboken.
Lärarhandledningen distribueras digitalt med nedladdningsbara pdf:er.

Aktivitetsboken
Aktivitetsboken innehåller enkla laborationer i biologi, fysik och kemi. Här finns en variation av uppgifter där eleverna tränar grundbegreppen och befäster sina kunskaper. Det finns också fördjupningsuppgifter av olika slag.

  • Författare: Anncatrin Hjernquist, Klara Rudstedt
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789152308110
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 120
  • Utgivningsdatum: 2012-07-09
  • Förlag: Sanoma Utbildning