bokomslag Ishavspirater
Barnböcker

Ishavspirater

Frida Nilsson

Inbunden

219:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 149:- för medlemmar.

  • 393 sidor
  • 2015

Andra format:

Nominerad till Augustpriset för bästa barn och ungdomsbok 2015
"En av årets bästa böcker". Andreas Palmaer, Dagens NyheterEn äventyrssaga som med fördel kan läsas högt och som ger lika mycket till dig oavsett ifall du är vuxen eller barn eller småsyskon." Sara Ullberg, TTNominerad till Augustpriset för bästa barn och ungdomsbok
"Med "Ishavspirater" har Frida Nilsson skapat en episk berättelse om systerskap, mod och vikten av att bevara sin mänsklighet i en iskall vuxenvärld." Jens Liljestrand, Expressen

"Vithuvud har tagit min syster! Vi måste fara efter och ta tillbaka henne!"

Men ingen rörde sig. De såg bort, tittade ner i sina glas, började mumla saker till varandra, och snart var det någon som sa: "Siri, din syster är borta. Så är det med dem som Vithuvud tar. De finns inte mer."


Den fruktade piraten Vithuvud rövar bort barn och tvingar dem att hacka fram diamanter i en mörk och farlig gruva. Så fruktad är Vithuvud att ingen vågar söka efter barnen och alla vet att ingen överlever länge i hans gruva. Men den dag han tar Siris lillasyster, Miki, får han en motståndare han aldrig räknat med. Siri gör det som ingen annan vågar - ger sig ut på jakt efter Vithuvuds ö, trots att hon själv är livrädd. För hon vet hur rädd lillasyster Miki måste vara i piratens våld. Ensam i gruvans mörka gångar.En fantastisk äventyrshistoria om systerskap, vänskap, rädsla och mod, rikt illustrerad i svartvitt av Alexander Jansson.

Frida Nilsson (född 1979) är författare och översättare. Hon debuterade 2004 med Kråkans otroliga liftarsemester och har sedan dess bland annat utkommit med böckerna om Hedvig, Apstjärnan, Jag, Dante och miljonerna , Jagger, Jagger och Ishavspirater.Hennes böcker är översatta till flera språk och hon har tilldelats flera priser och utmärkelser. Hon har även Augustnominerats tre gånger, 2006 för Hedvig och Max-Olov, 2013 för Jagger, Jagger och 2015 för Ishavspirater.

"Att högläsa den här boken är inte att läsa en bok. Det är att tillsammans med barnen ge sig ut på ett isande farligt hav i en liten träbåt, att vara svindlande nära att förlora hoppet för att i nästa stund fatta en hjälpande hand. Det är att tvivla men ändå känna vad som är rätt och att handla därefter, att kämpa, att växa och att längta. Det är den bästa boken i sexåringarnas liv, enligt dem själva." Linda Jalakas, Tidningen Förskolan"Frida Nilssons storslagna äventyrssaga är en modern klassiker som trollbinder läsaren. Det är smått omöjligt att lägga ifrån sig boken."
SvD"Författaren är vår nya Astrid Lindgren och bokslukande tomtenissar kommer att kasta sig över detta frostgnistrande sagoäventyr."
M Magasin"En äventyrssaga som med fördel kan läsas högt och som ger lika mycket till dig oavsett ifall du är vuxen eller barn eller småsyskon. " Johanna Ögren, Smålandsposten

"Frida Nilssons härliga och med rätta Augustnominerade "Ishavspirater" är medryckande som en Hollywoodfilm - tänk "Frost" möter "Mio min Mio" - och gott om färgstarka bifigurer. Med "Ishavspirater" har Frida Nilsson skapat en episk berättelse om systerskap, mod och vikten av att bevara sin mänsklighet i en iskall vuxenvärld. Och samtidigt en språkligt lekfull, mustig skepparhistoria, där matroserna heter Slåförst och Fläskmun, havet är tandhackande iskallt, valarna glittrar i månljuset och vi äter stekt papegoja framför den knastrande lägerelden.
Jens Liljestrand, Expressen"Efter en rafflande kulmen nås ett lyckligt slut och läsaren kan pus

  • Författare: Frida Nilsson
  • Illustratör: Alexander Jansson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789127136854
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 393
  • Utgivningsdatum: 2015-09-12
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur