bokomslag Din hälsoguide : vitaminer, mineraler & antioxidanter
Familj

Din hälsoguide : vitaminer, mineraler & antioxidanter

Berit Bergklint Kristine Arhage Maria Åhman Persson Petra Johansson

Inbunden

309:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 3-7 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 119 sidor
  • 2021
Vitaminer, Mineraler & Antioxidanter - Din Hälsoguide

För att vi ska må bra och för att vår kropp ska fungera på bästa sätt är det viktigt att vi dagligen får i oss tillräckligt av olika näringsämnen, då dessa är involverade och påverkar många av kroppens funktioner. Genom att tillföra fett, kolhydrater och protein samt viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter i stor variation får kroppen en rejäl hälsoboost!

Vid kännedom om hur du kan förbättra ditt näringsintag, så kan du på sikt undvika näringsbrist och ohälsa. Symtom som kan uppstå vid näringsbrist är trötthet och orkeslöshet, led och muskelvärk, huvudvärk, förkylning samt annan påverkan på vårt immunförsvar. Allvarligare bristsymtom kan vara nervskador, anemi (blodbrist), depression samt andra negativa konsekvenser för vår kropp och hälsa.

Det kan vara svårt att själv veta vilka näringsämnen som du inte får i dig tillräckligt av eller som du riskerar att få brist på utan rätt kunskaper inom området. Genom den här handboken får du mer insikt om olika näringsämnen som är viktiga för hälsan.

Du kommer även få betydelsefull kunskap om olika livsmedelsgrupper där du kan finna naturliga näringskällor för olika näringsämnen. För att minimera risk för näringsbrist får du även kännedom om rekommendationer för lägsta intag. I boken tas det även upp när det kan vara lägligt att välja att äta kosttillskott och var gränsen går vid risk för överdosering vilket kan leda till allvarliga biverkningar.

FörfattareBerit Bergklint Kostvetare/Kostekonom (Fil.mag) Kristine Arhage Legitimerad Dietist (Med.mag)Maria Åhman Persson Nutritionist och Hälsopedagog (MSc) Petra Johansson Kostvetare och Idrottspedagog (Fil.kand)

  • Författare: Berit Bergklint, Kristine Arhage, Maria Åhman Persson, Petra Johansson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189231450
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 119
  • Utgivningsdatum: 2021-02-17
  • Förlag: Vulkan