bokomslag Introduktion till hållfasthetslära och Hållfasthetslära - paket - -enaxliga och allmänna tillstånd

Introduktion till hållfasthetslära och Hållfasthetslära - paket - -enaxliga och allmänna tillstånd

Niels Saabye Ottosen Matti Ristinmaa Christer Ljung

Häftad

869:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 2012
Introduktion till hållfasthetslära - enaxliga tillstånd
Denna bok ger en introduktion till de grundläggande principerna inom hållfasthetsläran och är användbar i både civilingenjörs- och högskoleingenjörsutbildning.
Kursen kan lämpligen ges under det andra året av utbildningen. Tonvikten läggs på en förståelse av de grundläggande begreppen - jämvikt, kinematik och materialsamband - vilka används för att analysera stångsystem, cirkulära axlar och balkar. Dessa typiska konstruktionselement analyseras när materialet beter sig elastiskt, plastiskt och när materialet uppvisar krypning.
Hållfasthetslära - allmänna tillstånd
Den här boken för läsaren till den kunskapsnivå i hållfasthetslära som krävs inom den obligatoriska delen av civilingenjörsutbildningen. Den kan även användas inom högskoleingenjörsutbildningen.
Boken behandlar därför begreppen spänning, töjning och Hookes lag för det allmänna tredimensionella fallet. Detta används till analys av St-Venant-vridning och tjockväggiga cylindrar.
Med förmågan att kunna bestämma spänningar, töjningar och förskjutningar i en tredimensionell elastisk kropp diskuteras dimensioneringskriterierna: plasticering, spricktillväxt och utmattning.
Komplexa stångsystem analyseras på ett systematiskt sätt med hjälp av matrisalgebra och klassiska beräkningsmetoder härleds baserat på energimetoder.
Slutligen behandlas svängningar i elastiska konstruktioner.
  • Författare: Niels Saabye Ottosen, Matti Ristinmaa, Christer Ljung
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789144083636
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2012-03-26
  • Förlag: Studentlitteratur AB