bokomslag Hygien med egenkontroll
Mat & dryck

Hygien med egenkontroll

Peter Hylmö

Häftad

619:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 180 sidor
  • 2015
  • Serie: Hygien med egenkontroll
Hygien med egenkontroll är avsedd för dig som ska arbeta yrkesmässigt med mat. Det kan vara i restaurangkök, i butik eller på en mindre livsmedelsanläggning. Boken ger grundläggande kunskap om hygien för att kunna arbeta med livsmedel.

Läs mer
Hygien med egenkontroll behandlar mikroorganismers förekomst och livsbetingelser, smittvägar och sjukdomar. Vikten av kunskap om den personliga hygienen samt hur man rengör lokaler och redskap betonas. Boken avslutas med en del som behandlar egenkontroll.
För att underlätta inläsningen finns ordförklaringar i marginalen. Varje kapitel avslutas med en sammanfattning och repetitionsfrågor. Boken är skriven för kursen hygien som är obligatorisk på Restaurang- och livsmedelsprogrammet men är lika användbar i utbildningar och yrken där man behöver grundläggande kunskaper om livsmedelshygien.

Ur innehållet
- Baskunskaper
- Människan, maten och mikroorganismerna
- Allmän mikrobiologi
- Smittspridning
- Matförgiftningar
- Konserveringsmetoder
- Livsmedelshygien
- Personlig hygien
- Rengöring
- Lokaler och utrustning
- Provtagning
- Offentlig kontroll
- Egenkontroll del 1, grundförutsättningar
- Egenkontroll del 2, HACCP
- Egenkontroll del 3, Internrevision

Om författarna
Peter Hylmö har lång yrkeserfarenhet från livsmedelsindustri och undervisning från gymnasium till universitet. Han arbetar också som konsult med projekt och utbildning inom kvalitet och hygien, samt mat och hälsa.

  • Författare: Peter Hylmö
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789147117277
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 180
  • Utgivningsdatum: 2015-07-30
  • Del i serien: Hygien med egenkontroll
  • Förlag: Liber AB