bokomslag Från apa till sapiens : mänsklighetens historia
Barnböcker

Från apa till sapiens : mänsklighetens historia

Bengt-Erik Engholm

Inbunden

189:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

 • 164 sidor
 • Barnfakta
 • 2020

Hur kom det sig att vi blev som vi blev, du och jag? Det är en lång väg från det att vi klättrade i träd och hasade omkring på alla fyra till att vi byggde den första robo­ten. Hur kommer det sig att samhället ser ut som det gör idag? Vilka viktiga upptäckter och uppfinningar var vi smarta nog att göra längs vägen? För det har gått lång tid sedan den första människan brände sig på elden och skar sig i fingret på den första kniven.

Äntligen en sapiens för barn, en historia över mänsk­ligheten med glimten i ögat! Från apa till Sapiens erbjuder samma sorts resa genom vår historia som Yuval Hararis dundersuccé Sapiens. Samtidigt som den är lärorik är den skojig och lättillgänglig. Rikligt och humoristiskt illustrerad av Jonna Björnstjerna.

Sagt om boken:

Engholms och Björnstjernas skildring av vår historia kvillrar fram som en yster vårbäck. Björnstjernas krumbuktande och humoristiska idiom kontrasterar fint mot Engholms lättsamma men sakliga framställning, och det märks att duon har arbetat ihop förut, som i den utmärkta faktabilderboken Riktiga vikingar! från 2017.
Petter Lindgren, Aftonbladet

Att skriva kortfattat och begripligt om skeenden som tagit årtusenden utan att förvandla den till knastertorr prosa är en konst som Engholm bemästrar fullkomligt. Denna historiebok, som enligt förlaget passar barn som är nio år och uppåt, men som kan - och bör - läsas för barn i alla åldrar, är en rafflande bladvändare.
Shora Esmailian, Sydsvenskan

det här är kul! Och väldigt lättillgängligt! Och ämnet är ju skitspännande. Det är kombinationen av text och bild som funkar så himla bra: Det lite flamsiga i Jonna Björnstjernas bilder och pratbubblor sitter som en smäck ihop med den kunniga tonen i texten. Det är pedagogiskt när pedagogiskt är som bäst.
Vi läser, Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck

Trots det hisnande stora ämnet är boken lättillgänglig med sina korta texter och snitsigt skämtsamma bilder på varje sida. Helhetsbetyg: 4.
Gunnar Åberg. BTJ-häfte 19

En fantastiskt engagerande berättelse för dig mellan 9 och 12 år. Boken är enkelt skriven och lätt att förstå. Passar också perfekt som högläsningsbok. Berättelsen är så medryckande att det är svårt att avbryta läsningen. Man vill hela tiden lära sig mer och läser vidare.
Marie Lassen, Minibladet

Duon bakom Riktiga vikingar är tillbaka med ett nytt imponerande samarbete. // Given bland faktaböckerna i skolbiblioteket och perfekt som högläsning.
Klara bokprat

En bok att ha liggande framme för att bläddra i tillsammans, gärna över generationsgränser. Skratt och kunskap i ett!
Paula Högströms bokblogg

En lättläst och lärorik bok om mänsklighetens historia. Även om många kanske lärt sig om det boken tar upp i skolan får man reda på något man inte kände till sedan tidigare.
Agnes bokblogg

Det här är en bok att återvända till, att slå upp i på måfå, att sluka eller långsamt läsa från pärm till pärm. Det är hur som helst en bok som varje vetgirig unge borde få chansen att läsa!
Barnboksprat

 • Författare: Bengt-Erik Engholm
 • Illustratör: Jonna Björnstjerna
 • Format: Inbunden
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789127164123
 • Språk: Svenska
 • Barnbok: Barnfakta
 • Antal sidor: 164
 • Utgivningsdatum: 2020-07-24
 • Förlag: Natur & Kultur