bokomslag Elkrafthandboken. Elkraftsystem 1
Vetenskap & teknik

Elkrafthandboken. Elkraftsystem 1

Karl Axel Jacobsson Stig Lidström Carl Öhlén

Inbunden

889:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 547 sidor
  • 2016
Elkrafthandboken är ett verk i tre delar som behandlar elproduktion, distribution, elanvändning, mätteknik och elmaskiner. Den är ett referensverk inom det elkrafttekniska området och ett lämpligt utbildningsmaterial på högskolenivå och annan högre teknisk utbildning.
De tre delarna är: Elmaskiner och elektriska drivsystem, Elkraftsystem 1, Elkraftsystem 2.

Läs mer
Elkraftsystem 1 behandlar bland annat elsäkerhet, standarder, elproduktionsanläggningar, överföring av växelström och likström, distributionsanläggningar, övervakning och automatisering, drift och underhåll.
I samband med att revideringen av Elkrafthandbokens tre delar påbörjades, konsulterades högskolor och universitet med teknisk utbildning. Man såg Elkrafthandboken som ett viktigt komplement till engelskspråkig och mer teoretisk litteratur. När det gällde önskemål om ändringar så påpekades just att IT, vindkraft, driftsäkerhet och smarta elnät skulle behandlas mer utförligt.
Den nya Elkrafthandboken har därför uppdaterats inom alla avsnitt för att spegla utvecklingen och önskemålen enligt ovan.
I Elkraftsystem 1 syns bland annat följande nyheter i denna reviderade upplaga:
- Hel omarbetade kapitel om högspänd likström, automatisering och fjärrstyrning , drift och underhåll.
- Uppdaterat och utökat kapitel om lagstiftning och standardisering.
- Mer om nya energiformer och hur dessa kompletterar varandra.
- Nya avsnitt om bland annat nät- och ställverks uppbyggnader, och om brytare/ brytarmanöverdon/frånskiljare.
- Reaktiv effektkompensering och FACTS.

Om författarna
Karl Axel Jacobsson är ingenjör med elkraftteknisk lärarutbildning från KTH. Han har tidigare verkat inom gymnasie- och högskolan och även som konsult inom industrin. Mångårig läroboks- och fackboksförfattare.
Stig Lidström är högskoleingenjör inom elkraft med lång erfarenhet från Vattenfall avseende driftledning, allmänna kontrollanläggningsfrågor, igångkörning, reläskyddsplanering, störningsanalyser och nätutredningar. Han har även flera års erfarenhet från ABB GA Products, teknisk applikationssupport inom reläskydd för HV- och EHV-system, teknisk marknadsföring samt utbildning. Han är medlem i Cigré där han har medverkat i ett antal internationella arbetsgrupper.
Carl Öhlén är civilingenjör inom elkraft från KTH och författare i Elkrafthandboken sedan första upplagan. Han har 40 års internationell erfarenhet inom elkraftbranschen genom arbete för Vattenfall, ABB, Programma, Ripasso Energy och STRI . Under senare år har han för Energimyndigheten varit aktiv inom IEA/ISGAN samt som expert för EC DG-ENERGY i Bryssel.

  • Författare: Karl Axel Jacobsson, Stig Lidström, Carl Öhlén
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789147114368
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 547
  • Utgivningsdatum: 2016-08-11
  • Förlag: Liber