bokomslag Eldorado matte 6A Grundbok
Vetenskap & teknik

Eldorado matte 6A Grundbok

Margareta Forsbäck Ingrid Olsson

Häftad

239:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

 • 168 sidor
 • 2013
 • Serie: Eldorado
Eldorado ett riktigt mattelyft!

Att upptäcka och lära tillsammans är ett sätt att ta tillvara på lust och nyfikenhet. Med Eldorado kan du känna dig säker på att innehållet ni arbetar med grundlägger en förståelse som är viktigt för det fortsatta lärandet.

I Eldorado möter vi barnens naturliga nyfikenhet och de lär sig se samband och strukturer genom lek och spel. Läromedlet är särskilt utformat för förskoleklass och är utarbetat av tre erfarna lärare och forskare. Eldorado är ett av de mest uppskattade matematikläromedlen på marknaden som även kan följa med barnen upp i låg- och mellanstadiet.

Lärarboken

Här får du både hjälp att planera varje undervisningstillfälle och möjlighet att fördjupa dig i matematiken som är aktuell. Lärarboken har en tydlig och enkel struktur med ett innehåll som grundar sig på forskning. Varje undervisningstillfälle inleds med att eleverna tillsammans, genom en aktivitet, ska undersöka något som ligger till grund för det de ska lära sig. Du får hjälp med vad som behöver förberedas, vilka frågor du ska ställa och hur du kan följa upp aktiviteten.

Grundboken

Eleverna får upptäcka matematik genom alla slags aktiviteter samtidigt som begrepp, strukturer och samband synliggörs. De får rita, förklara muntligt och i handling visa att de förstår. Grundboken innehåller sidor både för gemensamt lärande och sidor för träning.

Genom att synliggöra och använda matematik i spontana vardagssituationer, i kombination med en strukturerad och planerad undervisning, kan matematiken bli meningsfull, utmanande och spännande för eleverna. Vår förhoppning är att det bidrar till att eleverna utvecklar effektivt och kreativt tänkande i och om matematik.


Undersök Hälften av antal

1) I Lärarboken finns förslag på gemensamma muntliga, laborativa aktiviteter där begreppet hälften av antal synliggörs och där eleverna uppmuntras att använda ordet för begreppet.

2) Eleverna arbetar därefter parvis och prövar att dela upp olika antal plockisar så att de får lika många var. De dokumenterar sedan alla antal som de delat på hälften genom att rita och skriva.

3) Eleverna jämför och diskuterar sina lösningar. Läraren lyfter begreppet och låter eleverna t ex få upptäcka ett mönster i talraden för de antal som de hittat, vartannat tal.

4) När barnen är redo får de färdighetsträna hälften av antal på egen hand i sin bok


Eldorado digitalt Grundbok IST Lärarmaterial

Grundboken för interaktiv skrivtavla är ett redskap vid genomgångar där eleverna är delaktiga. Många av bokens bilder har gjorts interaktiva, så ni ska kunna laborera och resonera er fram till olika uppgifters lösningar. På varje ställe där man kan vara hjälpt av konkret material, finns digitala verktyg som klossar, pengar och tärningar.

Öva mer

På www.eldoradoovamer.se finns digital färdighetsträning som kompletterar innehållet i grundboken.

Läromedelswebb

På Eldorados läromedelswebb hittar du information och kostnadsfria komplement. Du hittar läromedelswebben här.

 • Författare: Margareta Forsbäck, Ingrid Olsson
 • Formgivare: Kari Wahlström
 • Format: Häftad
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789127425552
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 168
 • Utgivningsdatum: 2013-04-19
 • Del i serien: Eldorado
 • Förlag: Natur & Kultur Läromedel