Ny
bokomslag E3000 Företagsekonomi 2 Övningsbok
Samhälle & debatt

E3000 Företagsekonomi 2 Övningsbok

Jan-Olof Andersson Cege Ekström Rolf Jansson

Häftad

729:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 336 sidor
  • 2022
E3000 Företagsekonomi är ett heltäckande läromedel med en tydlig koppling till ämnesplanen och kursernas centrala innehåll. Serien är främst avsedd för gymnasieskolans kurser Företagsekonomi 1 och 2, men kan med fördel användas i andra utbildningssammanhang och för självstudier. En andra upplaga utkommer 2022.
E3000 Företagsekonomi upplaga 2 innehåller ett gediget "smörgåsbord", och är på det sättet ett flexibelt läromedel för dig som lärare. Genom förklarande texter, många och tydliga exempel och reportage från företagsvärlden paketerat på ett tilltalande och pedagogiskt sätt så hoppas vi att läromedlet ska engagera dina elever och att de ska utvecklas.

Läs mer
Pedagogiska tankar
E3000 Företagsekonomi är ett heltäckande läromedel med en tydlig koppling till ämnesplanen och det centrala innehållet. Läromedlet är flexibelt på det sättet att det finns ett brett urval av uppgifter, både uppgifter som lämpar sig att göra individuellt och större projektuppgifter.
Faktaboken innehåller många aktuella exempel och reportage, och centrala begrepp är markerade och förklaras i marginalen. Övningsbokens uppgifter är märkta efter förmåga och bedömd svårighetsgrad, detta för att både du som lärare lättare ska kunna göra ett urval av lämpliga uppgifter men också för att dina elever ska veta vilken förmåga som uppgiften tränar.
Som komplement till andra upplagan av läroböckerna kommer ett digitalt övningsmaterial, som köps separat. Detta är en utveckling av den tidigare webbappen, och tanken är att dina elever ska repetera teorin och öva på centrala begrepp men även öva på grundläggande kalkylering och kontering. Det digitala övningsmaterialet ska alltså ses som ett komplement, och ett sätt för eleverna att befästa sina kunskaper.

Som ekonom är kalkylprogram som Excel verktyg som används dagligen. I den andra upplagan ägnas ett helt avsnitt åt detta och eleverna får en mycket utförlig introduktion till verktyget. Dessutom ingår en utbildningslicens till Vismas ekonomiprogram då tanken är att programmet ska användas till flera uppgifter i bokföringsblocket.

E3000-seriens komponenter
- Faktabok
- Övningsbok
- Kommentarer och lösningar-bok
- Digital lärarlicens till upplaga 2 (abonnemang)
- Digitalt övningsmaterial till upplaga 2 (abonnemang, som komplement till böckerna)

Upplägg
E3000 Företagsekonomi 1 består av 23 kapitel fördelade på 6 block, och tanken är att eleverna arbetar med blocken i den ordningen som de presenteras. E3000 Företagsekonomi 2 består av 22 kapitel fördelade på 7 block. I den andra upplagan har repetitionskapitlet som rör budgetering ersatts av ett helt nytt kapitel, som på en djupare nivå behandlar budgetering och ekonomistyrning.

Innehåll
I den andra upplagan är E3000 Företagsekonomi 1 och 2 uppdaterade och bearbetade. I E3000 Företagsekonomi 1 behandlas kalkylprogram betydligt mer utförligt än i den första upplagan och i E3000 Företagsekonomi 2 har kapitlet om budgetering till stor del skrivits om och utvecklats. Vi berör ekonomistyrningen på ett djupare plan och redogör för målstyrning och KPI:er. I både E3000 Företagsekonomi 1 och 2 har dessutom blocket om marknadsföring uppdaterats, både vad gäller uppgifter och teoretiskt innehåll.

Om författarna
En mycket välrenommerad författargrupp till flera läromedelsklassiker i företagsekonomi, redovisning, finansiering och kalkylering, marknadsföring och juridik.
Jan-Olof Andersson är en erfaren läromedelsförfattare som verkat både som utbildare och konsult. Han har skrivit M3000 Marknadsföring för Liber och läromedel inom både juridik och redovisning.
Cege Ekström har varit lärare inom yrkeshögskolan, läromedelsförfattare och konsult. Han har skrivit flera läromedel inom ekonomi, juridik, entreprenörskap och redovisning.
Rolf Jansson är tidigare vd och koncernchef för management- och kommunikationskonsultbolaget Cordovan Group. Han har även skr
  • Författare: Jan-Olof Andersson, Cege Ekström, Rolf Jansson
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789147144822
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 336
  • Utgivningsdatum: 2022-06-09
  • Förlag: Liber