bokomslag Doften av  brinnande eukalyptus
Samhälle & debatt

Doften av brinnande eukalyptus

Mikael Wiström

189:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-11 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 269 sidor
  • 2005
Det är mer än 30 år sedan filmaren Mikael Wiström först fick kontakt med familjen Barrientos som då arbetade på en soptipp utanför Perus huvudstad Lima. Kontakten djupnade, och 1974 blev Wiström gudfader till Daniels och Natis förstfödda dotter Sandra. Sedan dess har han följt och i omgångar dokumenterat familjen. Det har hittills resulterat i två dokumentära långfilmer: Den Andra Stranden och Compadre. Filmerna har visats på otaliga festivaler världen runt och fått många utmärkelser och priser.

Berättelsen om familjen Barrientos öden handlar om kärlekens och värdighetens villkor i ett fattigt land. Den innehåller också känslostarka uppgörelser med regissörens egna motiv som filmare. gudfader och representant för den rika världens privilegier.

Filmografi Mikael Wiström (urval)
COMPADRE (2004)
Vredens barn (1996)
Den Andra Stranden (1993)
Exil - en mors berättelse (1989)
Brev till paradiset (1989)
Närkampen (1985)

Boken går också att köpa i ett paket tillsammans med långfilmerna Den Andra Stranden och COMPADRE på DVD. ISBN
  • Författare: Mikael Wiström
  • ISBN: 9789189386020
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 269
  • Utgivningsdatum: 2005-01-01
  • Förlag: Pajazzo förlag