bokomslag Den Viktiga Grnsakskookboken
Mat & dryck

Den Viktiga Grnsakskookboken

Freja Olsson

Pocket

659:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 3-7 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 246 sidor
  • 2022

Att frbereda mer grnsaker och laga mat hemma r en enkel strategi som avsevrt kan frbttra din hlsa. Dessutom har forskning rapporterat att att laga mat hemma r frknippat med mindre snabbmatskonsumtion och pengar som spenderas p mat.

Ett av de frsta stegen mot att laga mer mat hemma r att lra sig olika stt att laga frska grnsaker. Dessa frdigheter kommer att gra det mjligt fr dig att gra grnsaker till stjrnan i dina mltider, vilket i sin tur kommer att frse dig med massor av nyttiga nringsmnen och leda till frbttrad hlsa.

Grundlggande metoder fr att laga grnsaker

A. HACKNING

Att hacka r ungefr s grundlggande som du kan bli, och det r ngot som erfarna hemkockar kan ta fr givet. Men inte alla lr sig att skiva, trna och julienne grnsaker som barn. Det r drfr att hacka r den frsta och frmsta frdigheten att behrska om du vill bli en bttre kock och ta mer grnsaker.

B. NGANDE

ngkokning r en urgammal teknik fr att tillaga grnsaker. Ibland blir det frbisett, men det fr verkligen jobbet gjort! Dessutom visar forskning att ngkokning av vissa grnsaker kan

bevara deras nringsmnen mer n andra matlagningsmetoder. Att nga en grnsak innebr att utstta den fr varmt vatten fr att mjuka upp maten och gra den mjukare.

C. KOKANDE

Att koka grnsaker r ett av de enklaste stten att frbereda dem. ven om kokning kan f vissa nringsmnen att suga ut ur grnsaker i vattnet, r det inte fallet fr alla typer av grnsaker. Ibland r kokning det mest effektiva sttet att tillaga potatis och andra fasta rotfrukter ven om vissa nringsmnen gr frlorade. Och om du ter en mngd olika bde kokta och ra grnsaker, behver du inte oroa dig fr att bevara den optimala nringen fr varje enskild mltid.

D. SAUTING

Att sautera en grnsak innebr att koka den i ngon typ av fett ver vrme. De vanligaste fetterna som anvnds vid sautering r extra virgin olivolja, avokadoolja, smr och till och med kokosolja. Du kan ocks lgga till hackad vitlk, rter och kryddor och/eller salt och peppar till en saut.

E. MARINERING

Nr du vl brjar bli mer bekvm i kket kan du skapa marinader fr grnsaker! Att borsta eller bltlgga grnsaker i en blandning av olivolja, kryddor, rter och andra smakmnen innan de tillagas kan ka deras smak och mhet nr de r

tillagade. Marinerade grnsaker kan sauteras, rostas eller grillas.

F. ROSTNING

Om du r ny med att rosta grnsaker har du ingen aning om vad du missar! Rostning frvandlar helt smakerna och konsistensen hos ra grnsaker. Mnga mnniskor tycker att grnsakerna de absolut hatar att ta ra r ngra av deras favoriter att ta rostade.

G. SNABBBETNING

Snabbbetning r en enkel och rolig teknik fr att tillaga grnsaker. ven om inlggning kan lta skrmmande, r det otroligt enkelt att gra inlagda grnsaker (kylskpsgurka, inte den lagringsstabila sorten)....

  • Författare: Freja Olsson
  • Format: Pocket/Paperback
  • ISBN: 9781837625857
  • Språk: Engelska
  • Antal sidor: 246
  • Utgivningsdatum: 2022-10-04
  • Förlag: Freja Olsson