Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
Per-Olof Hegg • Jan Hedh • Anders Vendel
Inbunden
Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
? sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
? introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
? skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya "experimentella kokboken" har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
? enkla och lätta att utföra i köket
? kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
? innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
- Illustratör: Tina Selander
- Format: Inbunden
- ISBN: 9789172235892
- Språk: Svenska
- Antal sidor: 91
- Utgivningsdatum: 2014-10-07
- Förlag: Jure Förlag