bokomslag Delicious : bakverk för en godare höst och vinter
Mat & dryck

Delicious : bakverk för en godare höst och vinter

Roy Fares

Häftad

129:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-4 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 173 sidor
  • 2016

Andra format:

Njutning genom höst och vinter”Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid. Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig. Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker.

Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare! Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till. Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker. Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!”

Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer. Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.

"Mandelpajer med likörpäron? En klassiker som vaniljhjärtan? Eller vad sägs om knäck med mandelchoklad? Konditorn och bagaren Roy Fares är tillbaka och släpper nu sin tredje bok Delicious
– bakverk för en godare höst och vinter. Och visst är allt delicious. Roy Fares följer säsongerna
och inleder boken med godsaker på äpple och päron, fixar chokladmys på senhösten och avslutar
med härlig julinspiration. Jag har alltid gillat att Fares blandar enkelhet med den lyxigaste tvisten,
och den här boken är ytterligare ett exempel på att det inte är så svårt att förvandla köket till ett eget bageri och göra både hösten och vintern godare – precis som Fares lovar. Att han pedagogiskt visar svårare moment i en bildserie är ett plus. Enda minuset är att ugnstemperaturerna är angivna för varmluftsugn, men kolla i inledningen så finns en vägledning till ugnar som inte har den funktionen."

Skånska Dagbladet

  • Författare: Roy Fares
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789174245776
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 173
  • Utgivningsdatum: 2016-04-19
  • Förlag: Bonnier Fakta

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: