bokomslag Condiments : gör egen vinäger, harissa och hot sauce
Mat & dryck

Condiments : gör egen vinäger, harissa och hot sauce

Caroline Dafgård

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 139 sidor
  • 2015

"För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat


Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa och lagra. Vardagswoken blir godare med hemgjord oystersås, vinägretten roligare på hemkörd vinäger och ostronen lyxigare med hemjäst hot sauce.


Att inte lägga någon omtanke på exempelvis ketchupen eller majonnäsen är egentligen lite konstigt när många idag lägger timmar på att göra perfekta högrevsburgare med briochebröd och trippelfriterade pommes. Ungefär som att göra sig sjukt snygg inför en dejt och sen skita i att borsta tänderna när man går hemifrån.


Boken är en hyllning till smaksättarna och en guide till hur du lagar egna. Recepten är inte särskilt komplicerade. Några tar lite längre tid att göra och andra innehåller lite ovanliga råvaror. Men arbetsinsatsen är ofta liten och belöningen är alltid större.


Caroline Dafgård arbetar som frilansande kock och matstylist med olika livsmedelsföretag och tidningar som kunder."För alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap."
Gourmet


"För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat

"Kocken och matstylisten Caroline Dafgård ger dig både koll och inspiration."
Allt om Vin


"Bästa läsning."
City Malmö


"Med enkla medel och snyggt utförande visar boken hur enkelt det faktiskt är att göra det själv - och det blir faktiskt alltid godare än köpt."
Umeå Tidning


"Här får du mängder av smaksättningar som förgyller vilken rätt som helst."
MatMagasinet


"Sugen på tips om allt det där lilla extra som förhöjer måltiderna? Då är Caroline Dafgård Widnerssons bok Condiments - Gör egen vinäger, harissa och hot sauce det du söker."
Femina

För alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap.

Gourmet
  • Författare: Caroline Dafgård
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127143753
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 139
  • Utgivningsdatum: 2015-09-28
  • Förlag: Natur & Kultur