bokomslag Bråttom men inte kört : frågor och svar om klimatet
Samhälle & debatt

Bråttom men inte kört : frågor och svar om klimatet

Stefan Edman

Storpocket

159:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 208 sidor
  • 2020
Boken är skriven för alla som tar problemen på allvar och snabbt vill skaffa sig mer kunskap om vad forskarna säger. Men som också vill bort från den förlamande pessimismen och i stället nyfiket fokusera på de positiva lösningar som spirar runtom i världen och i Sverige. Bråttom men inte kört handlar om resan till en fossilfri värld - tekniska genombrott, ekonomi, värderingar, politik och vardagsliv. Stefan - som under en tid arbetade i statsministerns kansli - analyserar också bland annat Kinas och USA:s roll och tar pulsen på FN:s klimatförhandlingar. Han visar hur EU och Sverige kan ta ledartröjan och bli goda föredömen i klimatomställningen. Och att 2020-talet kan och måste bli handlingens årtionde!

"Stefan Edman har skrivit en bok om det han är enastående på: att förena saklighet och imponerande kringsyn med konstruktiva förslag. Bråttom men inte kört, är den välfunna titeln. Även den som är välorienterad i de här frågorna hittar en hel del ny kunskap i denna lättlästa och faktaspäckade bok. () Det är inte hopplösheten som väcks utan lust att vara med." - Anders Wejryd, ärkebiskop emeritus, i Kyrkans Tidning höst 2020.

Imponerande! Som ett bibliotek. Så mycket data. Så mycket kunskap. Boken blir därmed ett mycket bra verktyg för alla dem som vill lära sig mera. Tanken att sprida i skolorna är spot on! - Anders Wijkman, författare och miljödebattörStefan Edman är biolog, teknologie hedersdoktor, föreläsare och författare till ett 50-tal böcker, till exempel Jorden har feber och Världens chans. Han har tidigare gjort radio- och teveprogram om natur och miljö och utnämnts till Årets klimatkommunikatör. Stefan har fått Sveriges Ingenjörers miljöpris, Harry Martinsons jubileumspris och kungens medalj.
  • Författare: Stefan Edman
  • Format: Storpocket
  • ISBN: 9789189021136
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 208
  • Utgivningsdatum: 2020-06-03
  • Förlag: Votum & Gullers Förlag