bokomslag Bild & Bubbla. 198
169:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

 • 121 sidor
 • 2014
Bild & Bubbla 198 är en stor skräckspecial, med artiklar om skräck i serier och om fenomenet zombies i tecknade serier. Vi toppar upp detta med en intervju med Sveriges skräckmästare Lars Krantz (»Dödvatten«), som dessutom visar upp material från sin penna i bildbilagan. Utöver detta innehåller numret bland annat en större artikel om den japanska skaparen Yoshiharu Tatsumi, om stereotyper i manga med mera.

Redaktionen läser: Vi tittar in bakom kulisserna för att få reda på vad medlemmarna i redaktionen läser just i detta nu.

Aktuellt: Serieåret 2013. Serieåret 2013 är över, men vad hände, egentligen? Serietekets egen Ola Hellsten blickar tillbaka på trender under det år som gått.

Aktuellt: Ades Media och Dylan Dog. Det helt nystartade svenska serieförlaget Ades Media ger ut den italienska skräckserien »Dylan Dog«, och vad passar bättre än att presentera dem i detta skräckspecialnummer.

Aktuellt: Apart förlag och The Walking Dead. Apart Förlag har funnits ett par .r och ger oförtrutet ut den amerikanska skräck- och zombieserien »The Walking Dead«. Vi har suttit ner med förläggaren och eldsjälen Johan Kimrin.

Mangaflickor och söta pojkar - könsstereotyper i manga. Manga, japanska tecknade serier, har liksom de västerländska serierna en hel del välanvända könsstereotyper. Serieskaparen Natalia Batista berättar om fördefinierade roller i manga.

Musikens makt - »Medley« av Lisa Medin. Lisa Medin har oförtröttligt kämpat vidare med drömprojektet »Medley« i snart ett decennium och gått från egenpublicerade fanzin via löpande publicering i serietidning till bokutgivning på stort förlag.

Tillbaka från graven - en titt på zombieseriens utveckling. Zombier, zombier, överallt syns det zombier. En exposé över denna växande genre inom seriekonsten.

Den svarta jorden - intervju med Lars Krantz. Lars Krantz har en omedelbart igenkännlig stil - full av svärta i såväl bilderna som i berättandet. Krantz serier har man kunnat läsa i böcker som »Dödvatten« och »En hjälpande hand«.

Lars Krantz - skisser och original. Lars Krantz har grävt djupt i sina samlingar av skisser, original och målningar och bjuder in oss att till visning.

Mörk manga - intervju med mangamästaren Yoshihiro Tatsumi. Tatsumi är en av de stora mästarna i den japanska seriekulturen, men trots det är han förhållandevis okänd i väst. Vår skribent har intervjuat denna mangaka om hans långa karriär.

Vinnörden korkar upp - vad gör Ulf Jansson nu för tiden? Ulf Jansson är en av Sveriges skickligaste serietecknare. Under snart 40 år har han med sin rena linje á la fransk-belgiska serier glatt svenska serieläsare. Läs om hans senaste bok, om vin.

Recension: Medley 1: En ny våg. »Medley« av Lisa Medin har utkommit i egenutgivna fanzin i ett antal år, men går nu regelbundet i tidningen Utopi, och har så äntligen kommit i en större samlingsvolym.

Recension: Tecknade klassiker 1-2. LL-förlaget prövar på konceptet att skapa serier av klassisk litteratur och låter framstående serieskapare ta sig an texter av Arthur Conan Doyle och Edgar Allan Poe.

Recension: Dimma 1-3. »Dimma« är en antologi som utkommit med tre volymer så här långt, med alster av unga och ibland inte så unga tecknare från Västernorrland.

Recension: Pyongyang. Den kritikerrosade kanadensiske animatören och serieskaparen Guy Delisle har äntligen getts ut på svenska och vår recensent har satt tänderna i ett av hans tidigare verk.

Kulturkrockar och stenmarkska uttryckssätt. Årets första avigseriesida där våra två recensenter ger dig matnyttiga tips om vad du ska inmundiga och vad du ska undvika bland de svenska seriefanzinen!

Föreningsnytt: Den ljusnande framtid är vår. Seriefrämjandet är i skrivande stund i full gång med det nya årets aktiviteter och har bland annat representerat Sverige i franska Angoulême och ska hålla årsmöte i Göteborg.
 • Författare: Ola Hellsten, Fredrik Strömberg, Natalia Batista, Anders Lundgren, Nisse Lindberg
 • Illustratör: Lars Krantz, Natalia Batista, Lisa Medin, Yoshihro Tatsumi
 • Format: Häftad
 • ISBN: 9789186667344
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 121
 • Utgivningsdatum: 2014-03-03
 • Översättare: Hanna Strömberg
 • Förlag: Seriefrämjandet