bokomslag Aldrig för gammal för trehjuling

Aldrig för gammal för trehjuling

Gunnar Flodén

Inbunden

129:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 2010
Äntligen en bok på svenska om trehjuliga fordon.
Många har frågat efter den - nu är den här! Motorskribenten Gunnar Flodén har varit verksam inom veteranhobbyn sedan 1960-talet och 1984 började han skriva om den. I en rad böcker och tidsskrifter har han berättat under drygt 25-års tid om 2- och 4-hjuliga fordon. Nu har turen kommit till alla intressanta och spännande 3-hjuliga fordon, fordon som pilar kors och tvärs över hela världen.

Exempelvis den trehjuliga mc-bilen Messerschmitt, Fuldamobil, Morgan, flakmopeder och trehjuliga trampcyklar, alla rullar fram på världens bästa uppfinning - hjulet.

Gunnar Flodéns bok, "Aldrig för gammal för trehjuling" visar på 500 bilder och informativ text på en rad alternativa fordon på tre hjul världen över.

Så här tycker fackpressen:
"I Gunnar Flodéns bok skildras i korta och rikligt illustrerade kapitel alla tänkbara varianter av trehjuliga fordon: flakmoppar, Picko Trobergs trehjuliga Morgan, vägvältar, dressiner, traktorer - allt med tre hjul finns med.
Texterna är roliga, informativa och välskrivna och bildmaterialet mums för en nostalgiker", skrev Kenneth Larsson i Kvällsposten.

"Med en envetenhet gränsande till besatthet i den allra positivaste av bemärkelser fortsäter Gunnar Flodén att i bokform lyfta fram det som oftast benämns vårt kulturarv. Efter att ha dissekerat fenomenet lättviktare plussar nu författaren på ett hjul i den nya boken "Aldrig för gammal för trehjuling". Det blir en trivsam slingrade bildkavalkad, hit och dit i tid, tanke och geografi". Claes Johansson tidningen Klassiker.

"Alltid lika flitige Gunnar Flodén i Uppsala, med förkärlek för tvåhjulingar i allmänhet och lättviktare i synnerhet har tidigare givit ut några böcker om fordon på två eller fyra hjul. Gunnars nya bok "Aldrig för gammal för trehjuling" handlar om allting tänkbart på tre hjul.
Boken innehåller korta reportage uppbyggt efter trevliga bilder och man slås av hur fantastiskt mycket det finns på tre hjul", skriver Göran Ambell i tidningen Nostalgia.

"Ett hjul mindre - samma lust! Här finns mycket för psykologer att ta tag i. Läs här: 'På något sätt är det de första tre hjulen som satt sina avtryck.', skriver Jacques Wallner i DN.Motor efter att ha läst Gunnar Flodéns nya bok.

"Alla goda ting är tre. Motorskribenten Gunnar Flodén har släppt en ny bok: "Aldrig för gamma gör trehjuling." Och på knappt 150 späckade sidor bevisar författaren just den tesen. Han blandar egna bilder, gamla svart-vita foton och broschyrer - och lyckas sy ihop paketet till en trevlig blandning", skriver Björn Meyer i tidningen Classic Motor.

Mc-klubbens medlemstidning "Bubblan" skriver om en ny trehjulingsbok på svenska som verkligen rekommenderas! Gunnar Flodén har ju skrivit en hel del motorböcker, och nu har han gjort en trevlig bok som handlar om i stort sett allt som rullar på tre hjul
  • Författare: Gunnar Flodén
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789163344879
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2010-11-01
  • Förlag: Edition GUJ