bokomslag 8
119:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 320 sidor
  • 2019

Det finns musik som kryper in under huden, som invaderar tankar och känslor. Det finns också musik med förmåga att gå mycket, mycket längre än så. Dirigenten Evy Rosbacka och hennes manager Hector del Mar Lindström är jagade i flera avseenden, men kanske allra mest av Jean Sibelius sista stora verk.

Sibelius skrev åtta symfonier, det existerar sju. Det här är berättelsen om den mystiska och okontrollerbara Symfoni nr 8. Nu skär den genom historien och häver sig in i vår tid med förkrossande kraft. Evy Rosbacka kämpar för att inte gå under, och hon terroriseras samtidigt av sin tidigare manager Ken Parsons. Men det börjar med ett simpelt inbrott som förändrar allt.

Tony Lundman har skrivit en originell roman om besatthet, hat och fåfänga – och om kärleken till musik, odödlig musik.

”Ett 'tänk om' hänger i luften och boken börjar närmast thrillerartat ute i skogarna i Järvenpää 1939. Inte helt olikt den finlandssvenske författaren Kjell Westös roman Hägring 38 har Lundman låtit storpolitiken sippra in. [...] ... en bladvändare som skruvar sig kring självförbrännande kreativitet och den finländske nationaltonsättarens åttonde symfoni.”
Opus Magasin / Johanna Paulsson

”Han låter den mytomspunna åttan tjäna som ett nav i en roman som inte bara handlar om musiken och dess kraft utan även om besatthet, hat och kärlek. Detta kryddas med interiörer från den klassiska musikbranschens förläggare och artister. Sammantaget har Lundman på detta sätt skapat en annorlunda roman som är väl värd att läsas.”
Capriccio.se / Staffan Sundkvist

Tony Lundman är redaktör vid Konserthuset Stockholm och var tidigare musikkritiker för Svenska Dagbladet. Han är författare till den hyllade biografin om Anders Eliasson, ”Den bästa biografi jag har läst över en svensk tonsättare” (Aftonbladet). Han har belönats med STIMs Skriftställarpris för en penna ”som förmår förmedla den musikaliska abstraktionens kraft”. 8 är Tony Lundmans första roman.

  • Författare: Tony Lundman
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789151922409
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 320
  • Utgivningsdatum: 2019-10-08
  • Förlag: Lundmanuskript