Fixa sommardrinken med Alkoholfritt

– SWANKY PINEAPPLE COCKTAIL

Ananas och bubbel. Enkelt och gott i alla lägen, bara som drink eller till mat. Ananasshruben står för sötma, syra och kryddighet medan bubblet bidrar med fräschör. Perfekt till alla som är ute efter en svalkande, alkoholfri drink i sommar!

Passar till

  • Komplexa rätter
  • Grillat
  • Exempel på maträtter:
  • Vietnamesiska vårrullar med Nuec Cham (dippsås)
  • Grillad lax med hollandaisesås

Ingredienser
6 cl ananasshrub (se nedan)
16 cl torrt mousserande
vitt vin, gärna GodDryck
no.1 eller Richard Juhlin
Blanc de Blancs
12 cl sodavatten

Fördela ingredienserna i två vinglas fyllda med kubis och rör om försiktigt.

Ananasshrub (ca 20 cl)
1 1/2 dl (150 g) mogen ananas, mosad
1/3 tsk nymalen svartpeppar
3 tunna ingefärsskivor
2 kvistar färsk dragon
1 dl äppelcidervinäger
1/2 dl strösocker
2 cl agavesirap

1. Blanda ananas, svartpeppar, ingefära och dragon i en lufttät behållare med lock.
2. Häll i äppelcidervinäger och muddla eller mortla ordentligt.
3. Sätt på locket och låt stå i kylskåp i 4–5 dagar. Mosa och blanda runt en gång per dag. Blandningen har stått lagom länge när du känner en fyllig doft av mogen ananas.
4. Sila ner blandningen i en kastrull och koka upp på hög värme.
5. Ta av från värmen så fort det börjar koka. Tillsätt sockret och rör om tills det lösts upp. Avlägsna eventuellt skum med en sked. Häll ner shruben i en ren flaska och förslut direkt. Låt svalna och förvara sedan shruben i kylskåp där den håller i minst 4 veckor.