Pussel

Pussel 300 bitar Mattias A. Klum gepard

Pussel, Kollektion Stora A

149:-
Pussel med 300 bitar i premiumkvalitet. Pusslet är tillverkat i Tyskland med "Softclick-teknologi" för 100% passform på de individuellt utformade bitarna. Med motiv av gepardhona med unge fotograferad av naturfotografen Mattias A. Klum i Phinda, Sydafrika.

300 bitar.
Miljömärkt.

Mattias A. Klum är fotograf, filmfotograf och regissör, hans expeditioner runtom i världen har varit omfattande och internationellt omtalade. På ett konstnärligt och unikt sätt beskriver och skildrar han djur, växter och kulturer i form av artiklar, böcker, filmer, föreläsningar och utställningar. Sedan 1997 har Mattias producerat en mängd artiklar och omslag i tidskriften National Geographic samt flera filmprojekt och böcker. Nu syns Mattias bilder i Akademibokhandels egen kollektion – Kollektion Stora A.

Mattias egna ord om fotot: "Jag fotograferade den här gepardhonan med sin lilla unge i Phinda, Sydafrika. Geparden behöver vidsträckta ytor 100-150 kvadratkilometer, för att att överleva. När levnadsutrymmet exploateras och antalet bytesdjur minskar påverkas geparden negativt. Den illegala jakten, samt att arten över tid förlorat sin genetiska variation, har gjort geparden sårbar. Idag uppskattas det finnas endast 7000 geparder kvar i vilt tillstånd. Arten finns i ett 20-tal länder i Afrika söder om Sahara. De enda kvarvarande asiatiska geparderna finns i Iran och i denna isolerade population beräknas det finnas högst 50 individer. Namibia är det land som har flest geparder, totalt finns det ca 2500 djur i vilt tillstånd där."
  • EAN: 7340043422043
  • Ålder: 9+
  • Certifiering: FSC
  • Lämplig för barn under tre år: Nej
  • Antal bitar: 300