Pussel

Pussel 1000 bitar Mattias A. Klum Vindelälven

Pussel, Kollektion Stora A

199:-
Premiumpussel 1000 bitar fån Akademibokhandelns egna Kollektion Stora A. Tillverkad i Tyskland med "Softclick-teknologi" som borgar för 100% passform på de individuellt utformade bitarna. Med motiv av Vindelälven fotograferad av Mattias A. Klum, älven sträcker i södra lappland och södra Västerbotten, Sverige.

Mattias A. Klum är fotograf, filmfotograf och regissör, hans expeditioner runtom i världen har varit omfattande och internationellt omtalade. På ett konstnärligt och unikt sätt beskriver och skildrar han djur, växter och kulturer i form av artiklar, böcker, filmer, föreläsningar och utställningar. Sedan 1997 har Mattias producerat en mängd artiklar och omslag i tidskriften National Geographic samt flera filmprojekt och böcker. Nu i ett unikt samarbete med Akademibokhandeln. Läs mer om Kollektion Stora A här.

"Vindelälven är en 453 kilometer lång älv i södra Lappland och södra Västerbotten med ett avrinningsområde på hela 12 650 kvm. Trots att Vindelälven är oreglerad påverkas den ändå av vattenkraftsutbyggnaden i Umeälvens Stornorrfors. Tack vare den cirka 300 meter långa laxtrappan vid kraftverket kan både lax och havsöring vandra upp i Vindelälven för lek. Vindelälven hör till de artrikaste naturområdena i norra Sverige och är en viktig flyttled för renar mellan sommarbetet i fjällen och vinterbetet på tallhedarna längs Vindelälvens nedre lopp. Skogarna i älvdalen öster om de fjällnära skogarna används för skogsbruk och älvnära rester av urskogsartad skog finns idag bara vid naturreservaten i Mårdseleforsen och Vormforsen."
  • EAN: 7340043422036
  • Ålder: 14+
  • Certifiering: FSC
  • Lämplig för barn under tre år: Nej
  • Antal bitar: 1000