Bli en av våra förhandsläsare!

– Ormen i Essex

Som medlem i Akademibokhandelns Vänner finns chansen att förhandsläsa och betygsätta ännu ej utgivna titlar. Nu kan du anmäla intresse till att förhandsläsa Sarah Perrys Ormen i Essex Den 6 februari utser vi 5 personer som får förhandsläsa boken (OBS! Boken är ännu inte färdigtryckt och kommer därför skickas utskriven i en pärm).

 

Om boken

En uppslukande roman som jämförts med Charles Dickens, Bram Stoker och Hilary Mantel och tagit Storbritannien med storm.

London 1893. Cora Seaborne är fortfarande ung men har just blivit änka, och nu förväntar sig omgivningen att hon ska snöra åt korsetten, klä sig i svart och dra sig tillbaka med en knähund i famnen. Men äktenskapet var inte särskilt lyckligt, och rollen som viktoriansk societetsfru passade aldrig den egensinniga och frihetstörstande Cora. Hon bestämmer sig för att lämna storstaden för landsbygden i Essex, tillsammans med sin socialistiskt orienterade väninna Martha och sin mycket speciella son Francis. De hamnar i den lilla staden Colchester, där rykten om ett mystiskt odjur har skapat masshysteri hos lokalbefolkningen. Coras teori är att det rör sig om en oupptäckt art som hon är fast besluten att hitta och klassificera. Hon finner en oväntad vän och intellektuell jämlike i traktens präst William Ransome. Tillsammans söker de svaret på gåtan, samtidigt som Will och Cora oundvikligen dras till varandra.

Om författaren

Sarah Perry, född 1979 i Essex, är författare och kritiker. Hennes debutroman After Me Comes the Flood nominerades till Guardian First Book Award och the Folio Prize. Med Ormen i Essex har hon fått sitt definitiva genombrott. Sarah Perry skriver om litteratur i The Guardian och The Financial Times och är bosatt i Norwich.

  1. Fyll i formuläret och motivera varför just du vill förhandsläsa En sax i hjärtat. OBS! senast 7 januari. 
  2.  De utvalda kontaktas 8 januari via mail och strax därefter skickas boken. Eftersom boken inte är färdigtryckt kommer sidorna i en pärm (A4-format).   

 

Om du blivit utvald:

  1.  Boken skickas till dig.
  2. Du läser boken och återkommer med ett omdöme senast den 2 februari, fyra dagar nnan det officiella släppet.
  3. Alla förhandsläsares omdömen publiceras här på sidan den 6 februari.

Ett omdöme består av följande:
Ett betyg på en skala 1-5 där 5 är bäst.
Dina tankar och synpunkter i en kort recension (max 1000 tecken)

Förhandsläsarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Juryns beslut kan ej överklagas.