Bli en av våra förhandsläsare!

– Felsteg

Förhandsläsarna är utsedda! Stort grattis till Helén Nygren, Ulrika Jaresund, Peder Möller, Helén Berghe och Anna Neuhauser. Vi väntar med spänning på era omdömen!

ANMÄL INTRESSE HÄR!

Om boken

Efter festen
Det är morgonen efter oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum, i sällskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjälslagen i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby får i uppdrag att leda mordutredningen, som inte underlättas av att hennes arrogante chef varit gift med offret. Kanske började allt redan i det märkliga kollektivet på sjuttiotalet. Kanske med ett telefonsamtal i våras. Kanske finns sanningen i byskvallret på puben Haren och Kråkan. Karen inser att hon måste hitta ett alibi åt en av de misstänkta för att själv slippa skylta med sina misstag. Samtidigt växer en vänskap fram mellan henne och offrets dotter. Karen Eiken Hornby har återvänt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjälp av arbete, alkohol och män hon inte tycker om. Nu tvingas hon navigera mellan egna och andras felsteg.

Doggerland är en ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien. Landet är en kvarvarande del av den landmassa som tidigare förenade de brittiska öarna och den europeiska kontinenten. Idag består Doggerland av huvudöarna Heimö, Noorö och Frisel. Kulturen präglas av en blandning mellan det skandinaviska och det brittiska.

Om författaren

Maria Adolfsson är född och uppvuxen i Stockholm. Hon har ett långt förflutet som kommunikatör, bland annat som presstalesperson för SL. 2007 debuterade hon med … alla för enFelsteg är den första boken om kriminalkommissarie Karen Eiken Hornby i Doggerland.

  1. Fyll i formuläret och motivera varför just du vill förhandsläsa Felsteg. OBS! senast 9 februari. 
  2.  De utvalda kontaktas 12 februari via mail och strax därefter skickas boken.

ANMÄL INTRESSE HÄR!

Om du blivit utvald:

  1.  Boken skickas till dig.
  2. Du läser boken och återkommer med ett omdöme senast den 16 mars, sex dagar nnan det officiella släppet.
  3. Alla förhandsläsares omdömen publiceras här på sidan den 22 mars.

Ett omdöme består av följande:
Ett betyg på en skala 1-5 där 5 är bäst.
Dina tankar och synpunkter i en kort recension (max 1000 tecken)

Förhandsläsarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Juryns beslut kan ej överklagas.