Vanliga frågor och svar

– Leverans e-handel

När kommer mitt paket?

Svar: Hur lång tid det tar för böckerna och komma hem till dig beror på om de finns i vårt eget lager eller om vi först beställer hem dem från en leverantör. På boksidan och i kassan ser du när boken förväntas delas ut i din brevlåda eller finns att hämta hos ett ombud.

Beställer du böcker som har olika lång leveranstid styr leveranstiden för den bok som tar längs tid när paketet förväntas komma till dig.

 

Kan jag skicka böcker till någon annan?

Svar: Vill du skicka paketet till någon annan adress än din egen, väljer du betalsättet kortbetalning. Du får då en kvittens till din adress och med i paketet följer en leveransbekräftelse med priser.

 

Jag har råkat skriva fel adress, går det att ända?

Svar: Har du beställt mot faktura skickas paketet alltid till din bokföringsadress. Den kan vi inte ändra.

Beställer du med kortbetalning kan du kontakta kundservice. Innan vi har skickat iväg paketet till dig har vi möjlighet att ändra adressen.

 

Hur mycket kostar frakten?

Svar: Om du handlar i inloggat läge och för minst 99 kr, så får du alltid gratis frakt. I övriga fall tillkommer en fraktavgift om 29 kr.

 

Hur skickas paketen?

Svar: Lättare/mindre försändelser skickas som varubrev via PostNord och delas normalt ut i din brevlåda. Är försändelsen för stor för att gå ner i din brevlåda skickas den vidare till ett ombud. Du får då en avisering om detta via PostNord.

Tyngre/större försändelser skickas som paket med Schenker och går direkt till ett ombud. När paketet finns att hämta hos ditt ombud får du en avisering från Schenker.

Kan jag byta till ett annat paketombud?
Svar:
Nej, du kan inte ändra ombud eller utlämningsställe.

Kan jag spåra mitt paket?
Svar
: Om du beställde i inloggat läge kan du följa din beställning på Mina sidor.
Då ditt paket skickas får du ett meddelande som innehåller spårningslänkar och med hjälp av paketets försändelse-id kan du även spåra paketet direkt hos transportören.

PostNord
Schenker

Hur länge ligger försändelsen hos ombudet?
Svar:
Ditt paket ligger kvar hos ombudet i 14 dagar. Om du inte hämtar ut det inom utsatt tid, eller om försändelsen returneras på grund av felregistrerade uppgifter, tar Akademibokhandeln ut en avgift om, för närvarande, 149 kronor som ersättning för frakt och omkostnader.

Vad händer om boken blir försenad?
Svar:
Vi jobbar alltid hårt för att du ska få din leverans inom det tidsintervall vi anger. Men ibland inträffar det saker vi inte ka rå över, som till exempel oväder och trafikkaos. Vi kan därför aldrig garantera att leveransen kommer en given dag, utan måste reservera oss för förseningar.
Om en bok blir försenad får du alltid ett meddelande från oss. Har du beställt flera böcker skickar vi de som har kommit in i tid, och självklart kostar den extra leveransen ingenting extra.
Om en bok är helt slutsåld och inte går att få tag på meddelar vi dig per e-post.